Összeütközött két metrókocsi, nem járt a kettes metró

Vágólapra másolva!
Nem járt a 2-es metró az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között, mivel két metrókocsi összeütközött - közölte a BKK fődiszpécsere az MTI-vel szerdán reggel. A metró a reggeli üzemkezdéstől nem járt, végül 9.55-kor indult újra.
Vágólapra másolva!

Frissítés: Újra járnak a vonatok.

Két vonat ütközött a Blaha Lujza téri megállónál, a pótkocsik kisiklottak. A balesetben senki sem sérült meg. A rendőrség még a helyszínen van, várhatóan hamarosan megindul a közlekedés.

Korábban Nebenführer Dávid azt közölte: a metró üzemkezdettől, 4 óra 27 perctől várhatóan 7 óráig nem közlekedik. Az MTI megkeresésére később azt mondta: a hatóság és a BKV Zrt. még egy órát kért.

Továbbra is pótlóbuszok szállítják az utasokat. Akkor 8 órát jelöltek meg az újraindítás időpontjaként, a metró azonban fél kilenckor még nem jár.

A BKK Facebook-oldalán azt írta: aki teheti az Örs vezér tere felől vegye igénybe a 3-as villamost a Mexikói út felé, a 62-es villamost pedig a Blaha Lujza tér felé. Jelenleg 43 pótlóbusz van forgalomban - tették hozzá.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta: a rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon azt írta, az Astoria és a Blaha Lujza tér közötti metróbaleset körülményeinek tisztázása érdekében a BRFK vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt nyomozás indult. Két embert már bevittek a rendőrségre.