Zúzódások a gyerek kezén – Így büntetett a mezőkövesdi tanár

Vágólapra másolva!
Testi sértés miatt állítanak bíróság elé a héten egy mezőkövesdi általános iskolai tornatanárt, aki olyan feladatot adott büntetésből egyik diákjának, hogy annak zúzódások lettek a kezén – írja a Bors. A tanárt korábban már felmentették, de ebbe a szülők nem nyugodtak bele.
Vágólapra másolva!

A két általános iskolás fiú a tornaóra előtti szünetben veszett össze, miután egyikük rátüsszentett a másikra, aki ezért tenyérrel tarkón vágta a tüsszentőt.

Ezt hallva a tornatanár mindkét fiút behívta az öltözőbe, és úgy döntött, hogy megbünteti őket:

a kézilabdapályán az egyik fiúnak háromszor oda-vissza kellett békaügetésben menni, míg a másiknak ugyanezt a távot - 120 métert - kellett megtennie medvejárásban.

A feladatokat a fiúk végre is hajtották, ám a letüsszentett fiú két tenyerén a medvejárás után zúzódások, az ujjain pedig vízhólyag jelentek meg. Ezek közül néhány még gyakorlat közben kilyukadt, és a bőr felgyűrődött. Ezután indult eljárás a tanár ellen, akit tavaly az első fokú bíróság próbára bocsátott, a másodfokú pedig felmentett.

Csakhogy a megbüntetett fiú szülei fellebbeztek, és magánindítványt terjesztettek elő, ezért a tanárnak újra bíróság elé kell állnia.