Soros György Izraelben is beavatkozik kéretlenül a migrációs válságba

NETANJAHU, Benjámin
Budapest, 2017. július 19. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök beszédet mond a budapesti látogatása kapcsán tartott magyar-izraeli üzleti fórumon a Ritz-Carlton Budapest szállodában 2017. július 19-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
A Magyar Hírlap nyomtatott kiadása számolt be arról hétfőn, hogy az izraeli kormány nem enged a nyomásnak, és minden tiltakozás ellenére ki fogják toloncolni az Izraelbe illegálisan bejutott, nőtlen afrikai férfiakat. A hétvégén megkezdődött a kiutasítási végzések kézbesítése is, amely a nőtlen, egyedülálló afrikai férfiakat érinti, akiknek két hónapon belül kell dönteniük arról, hogy vagy egy őket befogadni kész afrikai országba távoznak, vagy inkább határozatlan időre börtönbe vonulnak. A Magyar Hírlap mai száma ír arról is, hogy Benjamin Netanjahu kormányfő vasárnap pártja, a Likud miniszterei előtt azt mondta, Soros finanszírozza a migránsok kitoloncolása ellenes kampányt Izraelben.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, Izrael tavaly december végén döntött az illegális bevándorlás korlátozását célzó szigorító intézkedésekről: A kormány döntése értelmében az illegális úton érkezett külföldi állampolgároknak március végéig el kell hagyniuk Izraelt, ha nem akarnak határozatlan időre börtönbe kerülni. Arról is irtunk, hogy a Belügyminisztérium adatai szerint 38 ezer, többségében eritreai és szudáni állampolgárt érint ez a rendelkezés.

Budapest, 2017. július 19. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök beszédet mond a budapesti látogatása kapcsán tartott magyar-izraeli üzleti fórumon a Ritz-Carlton Budapest szállodában 2017. július 19-én. MTI Fotó: Mohai Balázs Forrás: MTI/Mohai Balázs

Izrael Állam az önként távozóknak ingyen repülőjegyet és csaknem 3 ezer eurót (több mint 900 ezer forintot) ad. Az érintett migránsok többsége 2007-től kezdődően érkezett Izraelbe a Sínai-félszigeten keresztül. Az intézkedésről érdemes azt is tudni, hogy csak az Afrikából illegálisan érkezett, gyermektelen, fiatal férfiakat érinti, a nőket, családosokat és kiskorúakat nem.


A Magyar Hírlap mai száma beszámol arról is, hogy Benjamin Netanjahu kormányfő vasárnap pártja, a Likud miniszterei előtt azt mondta, Soros finanszírozza a menedékkérők kitoloncolása ellenes kampányt.

„Soros fizeti a tüntetéseket, fogalmazott a kormányfő és hozzátette, hogy Barack Obama volt amerikai elnök „kétmillió behatolót deportált, és akkor nem mondtak - ugyanezek a szervezek - semmit."

Korábban arról is írt az Origo, hogy Izrael Államot, hazánkhoz hasonlóan az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) kritizálta a fenti szigorítások miatt. Szerintük ugyanis Izraelt "köti a jog, hogy megvédje a menekülteket".
Arról, hogy illegális bevándorlókról van szó, a nemzetközi szervezet ezúttal is „elfeledkezik".

Magyarország Izraelhez hasonlóan leleplezte Soros bevándorlást támogató, helyi hálózatát

Tegyük gyorsan hozzá, hogy a magyar kormány, hasonlóan az izraeli kormányhoz gátat kíván szabni Soros Györgynek a helyi civil szervezetein keresztül az illegális bevándorlást támogató tevékenységével szemben.

A kormány ezért készíti elő a Stop Soros törvénycsomagot, amelynek lényeges eleme, hogy adatszolgáltatásra köteleznék az illegális migrációt támogató hazai szervezeteket, amelyeknek külföldi juttatásaik után 25 százalékos illetéket kellene fizetniük.

Hollik István hétvégi sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt napokban Soros György zárt ajtók mögött tárgyalt az Európai Unió vezetőivel, és az Európai Parlament is megkezdte az ENSZ migránscsomagjának a tárgyalását.

Budapest, 2017. december 12. Hollik István kereszténydemokrata képviselő felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén az Európai Parlament Soros-terv végrehajtásáról szóló határozatával szemben című határozati javaslat összevont vitájában 2017. december 12-én. MTI Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI/Soós Lajos

Hollik István szerint ezeknek az iránya teljesen egyértelmű: