Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Felvételi 2018

Még mindig népszerű a gazdaságinformatikus szak, tavaly például összesen 3 829 diák. De mivel foglalkozik valójában egy gazdaságinformatikus szakon végzett pályakezdő? Mennyi a kezdőbére? És mi a különbség két eltérő intézmény azonos képzése között? Erre válaszoltak hallgatók az Educatio kiállításon.

Időjárás

Kedden napközben megnövekszik a felhőzet, de számottevő csapadék sehol sem lesz - írja a Köpönyeg.hu. A hőmérsékletben lényeges változás nem lesz, a csúcsérték 1 és 7 fok között valószínű.

Szerdán erősen felhős, délutántól borult lesz az ég. DNy felől egyre többfelé várható eső, a hegyekben és ÉNy-on havas eső. A kelelti szél megerősödik. 4 és 10 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Csütörtökön marad a borongós idő. Szórványosan várható újabb eső, a magasabban fekvő tájakon és ÉNy-on havas eső, hó is lehet. +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken az élénk ÉK-i szél hatására csökken a felhőzet, egyre többfelé bukkan elő a nap. Reggel +1, délután +6 fok ígérkezik.

Hétvégén gyakran lesz erősen felhős az ég, de csapadékra kicsi az esély. Délutánonként +2, +7 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Boldog névnapot!

Február 6. az év 37. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 328 nap van hátra.

Ma a Dórákat köszöntjük.

A Dóra a Dorottya névnek több nyelvben is meglévő önállósult beceneve. A latin Theodora szóból származik, melynek jelentése Isten ajándéka.

Becézése: Dóri, Dórika, Dorka, Dori, Dórus,Dóris

Heti mozipremier

A szabadság ötven árnyalata
Teheráni tabuk
Szólíts a neveden