Soros György emberei így zárnak össze az LMP-ben

Vágólapra másolva!
Korábban megírtuk, hogy az LMP azt a Vágó Gábort indítja a kecskeméti körzetben, aki miután otthagyta az annak idején még Schiffer András vezette pártot, a Soros-féle Átlátszónál helyezkedett el. Pártbeli információnk szerint a döntés Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt nagy győzelmét jelentette: a Soros-szárny az LMP-n belül jelentősen megerősödött. Több párttag élesen bírálta portálunknak a történteket, erősen ellenezték, hogy a párt napról napra adja fel függetlenségét. Szélt azonban a legkevésbé sem érdekelték a kritikák, cikkünk megjelenése után többször is látványosan pózolt a kormányellenes-aktivistával. Legutóbb egy olyan közös képet osztottak meg Szél közösségi oldalán, amelyen azt figurázták ki, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Természetesen, az LMP tagsága a függetlenség egy másik, szintén látványos feladásán is megdöbbent: amikor kiderült, hogy a másik társelnök, Hadházy Ákos éppen Simicska Lajossal korrumpálja a pártot. Akkor derült ki, hogy Hadházy valójában - ahogy már az LMP-n belül is egyre többen nevezik - Simicska táskás embere.
Vágólapra másolva!

De térjünk vissza Soros György kegyeltjéhez, Szél Bernadetthez és legújabb ügyeihez.

Megírtuk, hogy meglehetősen nagy port kavart az LMP-s párttagok körében, hogy Szélék az ismert Soros-aktivistát, Vágó Gábort indítják áprilisban a kecskeméti körzetben. Sokan azért kifogásolták a döntést, mert szerintük Vágó érkezésével újabb pofont kapott a párt régóta ápolt függetlenségi imidzse, és kívülről úgy tűnhet, hogy az LMP elköteleződött Soros György irányába. Szél Bernadettet nem igazán hatották meg az alulról érkező kritikák, és a cikkünk megjelenését követő napokban több alkalommal is Vágóval közösen mutatkozott. A két Soros-kötődésű politikus legutóbb egy olyan közös képet osztott meg Szél közösségi oldalán, amelyen azt figurázták ki, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Nyilván úgy gondolta Szél Bernadett, hogyha az igazságból viccet próbál csinálni, akkor lelepleződése nem lesz talán annyira nyilvánvaló. Pedig az. Nyilvánvaló és védhetetlen.

Ismert, hogy a Fidesz kivonult a legutóbbi nemzetbiztonsági bizottság üléséről, hiszen azon megjelent Szél, aki korábban szoros kapcsolatban állt Soros-közeli szervezetekkel, többek között a bevándorlókat a hazai népességnél jobbnak tartó Menedék – Migránsokat Segítő Egyesülettel és a Humanista Mozgalommal. Vágó pedig tavaly Gulyás Mártonnal összhangban azt mondta, hogy ki kell lépni a jogszerűség kereteiből, és törvényellenes, agresszív cselekményekkel kell felhívni a figyelmet a kormánnyal kapcsolatos problémákra. A mondata nem maradt visszhang nélkül, hiszen a nemzetbiztonsági bizottság azt vizsgálta, hogy Vágó személye jelenthet-e nemzetbiztonsági kockázatot.

Nem ez volt az egyetlen közös szereplése Szélnek és a Kecskeméten startvonalhoz álló Vágónak a napokban: közös sajtótájékoztatót tartottak a budapesti Móricz Zsigmond téren, ahol több választási ígéretet is tettek.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje és Vágó Gábor, az LMP kecskeméti jelöltje sajtótájékoztatót tart a budapesti Móricz Zsigmond körtéren. Forrás: Facebook

Emlékezetes, páratlanul nevetséges, közös videóban jelentették be Vágó indítását Szél Facebook-oldalán. Nem valószínű, hogy az LMP miniszterelnök-jelöltje a további 105 egyéni jelölt esetében is hasonlóan fog tenni.