A bevándorláspárti ellenzék lebontaná a határzárat

Horgos, 2016. július 26. Éhségsztrájkot folytató migránsok a szerb-magyar határ közelében Horgosnál 2016. július 26-án. Két nappal korábban 130 migráns érkezett gyalog Belgrádból Horgosra, akik közül július 25-én mindössze negyvenen folytattak éhségsztrájkot a tranzitzóna közelében, hogy Magyarország megnyissa a határt előttük. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Minden magyar háztartásba szórólapot küld a Fidesz a napokban, ebben tájékoztatják az embereket arról, hogy ha a bevándorláspárti ellenzék tehetné, akkor lebontaná a határzárat - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Mióta bemutatták a plakátot arról, hogy az ellenzék együtt bontaná le a határzárat, az ellenzéki vezetők "kétségbeesett hazudozásba kezdtek", és próbálják letagadni, hogy ha erre lehetőségük lenne, lebontanák az országot védő határkerítést - mondta Hidvéghi Balázs.

Migránsok a szerb-magyar határ közelében Horgosnál 2016. július 26-án. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

- tette hozzá.
A politikus szerint az elmúlt 3 évet a migráció témájában az ellenzékiek végighazudták: először azt állították, nem létezik bevándorlás, majd azt mondták, nincsenek kvóták, illetve azok nem lesznek kötelezőek, most pedig azt próbálják letagadni, hogy lebontanák a magyar határt védő kerítést.

Hidvéghi Balázs az ellenzék vezetőinek korábbi nyilatkozatait idézte. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke például azt mondta: teljesen értelmetlen lezárni a határt. Vona Gábor, a Jobbik elnöke arról beszélt, hogy

Szél Bernadett, az LMP társelnöke azon az állásponton volt, hogy "ha lezárjuk a határokat, azzal semmire sem fogunk menni". Karácsony Gergely a Párbeszéd vezetőjeként pedig úgy fogalmazott: semmiképpen se kerüljön sor kerítés építésére.
Ezek a kijelentések a kommunikációs igazgató szerint azt bizonyítják:

- közölte Hidvéghi Balázs.
A nagyobbik kormánypárt minden magyar háztartásba szórólapot juttat el, amelyben tájékoztatják az embereket arról, hogy a bevándorláspárti ellenzék, ha tehetné, lebontaná a Magyarországot védő határzárat. Kérdésre azt mondta: több száz plakát kihelyezésére készülnek, és néhány napon belül minden adatot elérhetővé tesznek a kampánnyal összefüggésben.