Másra fogja Vivien meggyilkolását a kakucsi gyilkos

2018.02.01. 11:09

Tizenháromszor szúrta meg a lányt K. Bálint, aki azt állítja, hogy azért vallotta be a gyilkosságot, mert az igazi gyilkos megfenyegette, hogy ha nem teszi meg, megöli azt, akiket szeret - írja a Bors.

Vezetőszáron vitték a tárgyalóterembe a kakucsi gyilkosság megvádolt K. Bálintot szerdán. A férfi az egész tárgyaláson a padlót nézte, csak kétszer emelte fel a fejét, amikor egy videót játszottak le, és akkor, amikor az apja belépett a tárgyalóterembe - írja a Bors

A vád szerint Bálint 13 szúrással végzett gyerekkori barátjával és plátói szerelmével, M. Viviennel.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A bizonyítékok alapján nem kérdéses, hogy köze van Vivien halálhoz, hiszen a gyilkos eszközt is a kéményükben találták meg, ami két rózsaszállal volt eltakarva. Ráadásul az eljárás során több beismerő vallomást is tett,  amelyek ellentmondanak egymásnak. Most egy újabb verzióval állt elő. 

Egy nyomozó aranyosan azt mondta, hogyha beismerő vallomást teszek, elengednek. Ekkor napok óta nem aludtam, hurcoltak összevissza, így nem kellett több, azonnal kitaláltam egy hihető történetet. De nem volt eléggé hiteles, ezért jött még egy, és így folytatódott hat vallomáson keresztül- mondta K. Bálint a bíróságon.

Ezután arról beszélt, hogy barátjával, N. Attila Róberttel mentek el Vivienért a gyilkosság éjszakáján. Amikor odaértek, rájött, hogy a barátjának tetszik a lányt, ezért kölcsönadta neki az autóját. Ő csak másnap, a hírekből tudta meg, hogy a lánynak nyoma veszett. Azt mondta, azonnal elindult, hogy megkeresse Vivient, akkor találta meg a holttestét. Bálint arról is beszélt, hogy azért nem szólt a rendőröknek, mert a barátja, Róbert megfenyegette.

Vallomása szerint Róbert azt mondta neki, ha elmondja, mi történt, Bálint barátnője, Mirtill is úgy jár, mint Vivien.

Ahogy azt az Origo is megírta, M. Vivien 2016. március 4-én egy népligeti diszkóban szórakozott. Másnap, hajnali négy óra után telefonon hívta Bálintot, aki autóval ment érte a klub elé, hogy hazavigye Kakucsra. A nyomozók kiderítették, hogy a falu melletti erdőben megálltak, aholBálint elővetett egy vadásztőrt, és többször megszúrta a lányt. Vivien holttestét az erdőben találták meg.