Lelökte a lépcsőről, fejbe vágta egy fakaróval és fojtogatta is az apját

Vágólapra másolva!
A Miskolci Járásbíróság március 1-jéig elrendelte az előzetes letartóztatásátannak a gyanúsítottnak, aki szilveszter éjjel részegen összevitatkozott a szüleivel,majd megölte az édesapját.
Vágólapra másolva!

A gyanúsított december 31-ig a szüleivel él együtt nyékládházi otthonukban. 2017 utolsó napján már a délutáni órákban megkezdték a lerészegedést, amely estére veszekedésbe torkollott. A gyanúsított a

lépcsőnek háttal álló apját lelökte a lépcsőről.

A férfi nekiesett a bejárati ajtónak. Ekkor a gyanúsított

egy 3 cm széles, 1 méternél hosszabb fakaróval legalább kétszer fejbe vágta földön fekvő apját és fojtogatta is őt.

A férfi fulladásos légzésbénulásban halt meg. Mivel a gyilkos 6 órával később hívta a mentőket, már nem tudtak rajta segíteni.

A gyilkossal szemben hetekkel később indult nyomozás, miután az áldozat boncolásánál felmerült az erőszakos halál lehetsége.

"A bűncselekmény akár 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, ezért fennáll a veszélye annak, hogy a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Továbbá feltehető az is, hogy a gyanúsított a még ki nem hallgatott tanúkat befolyásolná, megfélemlítené és ezzel a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné, ezért a nyomozási bíró a gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el" - írta dr. Horváth Dóra, a Miskolci Törvényszék szóvivője Origónak küldött közelményében.

A bíróság döntése nem jogerős, a gyanúsított ügyvédje fellebbezett.