Két nagy ingatlan és rengeteg homályos rész Szél Bernadett vagyonnyilatkozatában

2018.02.01. 00:45

Két nagy ingatlanon kívül nincsen semmije a vagyonnyilatkozata alapján Szél Bernadettnek, az LMP társelnökének. Vagyis elég furcsa nyilatkozatot tett. Nem beszélve arról, hogy beírt a vagyonnyilatkozatába két zászlót is, ezzel kívánta feltehetően jelezni, hogy nem kívánja különösebben komolyan venni a minden képviselőre nézve kötelező nyilatkozatot. Irodabútor-állománya is szépen gyarapodott, és van három új telefonja is. Megtakarítása, érdekes módon, állítása szerint nincs.

Szél Bernadett, az LMP frakcióvezetője továbbra is rendelkezik egy hatalmas, 1024 négyzetméteres budakeszi ingatlannal, ami egy telek, és van rajta egy 90 négyzetméteres ház. Szél nem kizárólagos tulajdonos, 12/32-ed részben birtokolja a 2008-ban vásárolt házat. A közeli Pátyon is van egy 1255 négyzetméteres telke, amin egy 170 négyzetméteres lakóház áll, ez teljesen az ő tulajdona.  

Szél Bernadettnek két nagy ingatlana van és más semmiForrás: MTI/Kovács Tamás

Az LMP frakcióvezetője a vagyonnyilatkozatában emellett semmit sem tüntett fel, így megtakarítása és tartozása sincsen, legalábbis ezt állítja, és szintén a nyilatkozat szerint gazdasági társaságban sincs érdekeltsége. 

Vagyonnyilatkozatának szinte összes oldalát kihúzta, tehát mintha szinte semmije sem lenne. Állítólag semmifajta bevétele nincs a képviselői jövedelmen kívül, így azt sem tudjuk meg, Soros Györgytől vagy alapítványaitól kapott-e pénzt és mennyit.