Százmilliókkal gazdagodott Gyurcsány Ferenc, közben havonta 20 milliót költött

2018.02.01. 00:27

2017-ben is nagyon jó évet zárt Gyurcsány Ferenc, bukott miniszterelnök, legalábbis anyagilag, mivel az Altus Zrt.-ből több százmillió forintos osztalékot vett fel. Emellett a Demokratikus Koalíció elnökének több mint 600 millió forintos megtakarítása van értékpapírban. 

Nagyon jó (pénzügyi) évet zárt 2017-ben is Gyurcsány Ferenc, mivel vagyonnyilatkozata szerint 605 millió forintos megtakarítása mellett az Altus Zrt.-bőltulajdonosi osztalékként 227 millió forintot vett fel. A cégben egyébként 100 százalékos tulajdonos a DK elnöke. A bukott miniszterelnöknek emellett van még közel 60 millió forintnyi tartozása, de a meglévő vagyonát figyelembe véve ez nem tekinthető komoly tehernek.  

Gyurcsány Ferencnek 2017-ben is volt mit a tejbe aprítaniaForrás: MTI/Soós Lajos

Gyurcsány Ferencnek a kötcsei házon kívül egy pápai 50 négyzetméteres társasházi lakás van a tulajdonában, amit még 1995-ben vásárolt. Parlamenti képviselőként egyébként havi bruttó tiszteletdíja 748 ezer forint. 

Tavalyi vagyonnyilatkozatában az szerepelt Gyurcsány Ferencnek, hogy az Altustól tulajdonosi osztalékként több mint 1,1 milliárd forint jövedelme származott, valamint a Fundacja Europejski Instytuttól 215 539 forintnyi jövedelmet kapott.

Vagyis Gyurcsány éves osztalékbevétele feltűnően hektikus, hol milliárdos, hol 200 milliós. Emellett az is furcsa, hogy a többszázmilliós idei osztalékbevétele mellett is papíron csökkent a megtakarítása, több, mint 30 millió forinttal. Vagyis Gyurcsány Ferenc ezek szerint 2017-ben havonta nagyjából 20 millió forintot élt fel.

Két évvel ezelőtt egyébként Gyurcsány pártja, a Demokratikus Koalíció közleményben magyarázkodott a milliárdos baloldali politikus hatalmas osztaléka miatt.