Hivatalos: Az LMP bevándorláspárti

Calais Dzsungel menekülttábor felszámolása
Calais, 2016. október 26. Fiúk futnak el távozó migránsok által felgyújtott bódék égő maradványai mellett az észak-franciaországi Calais-ban engedély nélkül létesített szükségtábor bontási munkálatai alatt 2016. október 26-án. A gyújtogatások miatt felrobbant legalább két gázpalack, egy ember könnyebben megsérült. A francia hatóságok két nappal korábban kezdték meg a Dzsungelnek nevezett tábor felszámolását, a kiürítés a tervek szerint egy hét alatt lezajlik. (MTI/EPA/Etienne Laurent)
Vágólapra másolva!
A Fővárosi Törvényszék első fokon kimondta, hogy az LMP bevándorláspártinak minősítése jogszerű értékítélet - írta a hirado.hu.
Vágólapra másolva!

Az ellenzéki párt a Magyar Hírlapot perelte be, mert egy tavaly novemberi cikkükben idézték a Fidesz aznapi közleményét. Ebben a nagyobbik kormánypárt - arra reagálva, hogy Szél Bernadett tárgyalásokat folytatott a Soros-közeliként számon tartott Philippe Lamberts és Vera Jourová EU képviselőkkel - közölte:

A hirado.hu azt írta: a bíróság álláspontja szerint az LMP nem kérhet sajtó-helyreigazítást ezzel kapcsolatban.
A Magyar Hírlap honlapján az áll, hogy az LMP keresete szerint a Fidesz közleménye "valótlan tényállítást" tartalmazott, mert az LMP "ilyen álláspontot soha nem alakított ki vagy képviselt" ezáltal a lap "valótlanul híresztelt".

Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

A portálon megjelent cikk szerint a per során a napilap jogi képviselője "ugyanakkor benyújtotta a bíróságnak Meszerics Tamás LMP-s EU-képviselő, valamint Ungár Péter LMP-s elnökségi tag korábbi kvóta-párti nyilatkozatait, amelyek megtörténtét a párt ügyvédje nem vitatta".

A bíróság szóbeli indokolása szerint a közlemény a kormánypárt LMP politikájával kapcsolatos álláspontját rögzítette, ami értékítéletet tartalmazott, és ezzel szemben helyreigazításnak nincs helye - írta honlapján a Magyar Hírlap.