Súlyos milliókat osztott szét a szocialista városvezetés Szegeden

Vágólapra másolva!
A SzegedMa nevű internetes portál szerint döbbenetes mennyiségű jutalompénzt osztottak ki a szocialista vezetésű Szegeden. Az elmúlt tíz év során összesen 170 millió forinttal honorálták a városházán dolgozók teljesítményét, közel 15 millió forinttal a város jegyzője járt a legjobban. Árulkodó, hogy egymás jutalmazása akkor sem maradt el, amikor Szeged csőd közeli helyzetben volt. Ismert, a város 28 milliárd forintos adósságát végül az Orbán-kormány vállalt át.
Vágólapra másolva!

Egy városházi kimutatás jutott el hozzánk, ami döbbenetes adatokat tartalmaz – írta a Szegedma.

A portál által nyilvánosságra hozott dokumentum szerint bőkezűen honorálták a napi munkát a szegedi városházán: több tízmillió forintos jutalmak osztottak ki egymás között az érintettek. Összesen 61 városházi ember számláján landoltak jelentős összegek, és ez 170 millió forintjába került Polgármesteri Hivatal költségvetésének.

A portál kiemelte, hogy a legkevésbé sem zavarta Szeged vezetését az a tény, hogy 2014-ig csőd közeli helyzetben volt a város, ebben az időszakban is osztogatták a sok százezer forintos plusz pénzeket.A város 28 milliárd forintos adósságát végül az Orbán-kormány vállalta át. A SzegedMa ironikusan hozzátette, hogy ezért ebben az évben csak 12,3 millió forint ment el jutalmakra.

Szabó Sándor, MSZP-s országgyűlési képviselő kabinetvezetőként és önkormányzati főtanácsadóként 2013-ig 7 millió 190 ezer forint jutalompénzt kapott a Botka László vezette szegedi önkormányzattól. Forrás: szegedma.hu

A költekezések tekintetében a csúcsév 2007-ben volt: Botka László második polgármesteri ciklusának kezdetén 32,8 millió forintot költöttek prémiumra. A következő évben 200 ezer forinttal kevesebbet, akkor 32,6 millió forintot kaptak a jutalmazottak, ami így is rendkívül oknak tekinthető. A portál készített egy ranglistát is, amelyben feltűnően sok szocialista a szereplő:

  • Mózes Ervin jegyző neve mellett közel 15 millió forintos jutalom szerepel (14.589.100 ft. egészen pontosan), ezzel az elmúlt tíz évben ő kapta a legtöbb jutalmat Szegeden.
  • Szabó Sándor, MSZP-s országgyűlési képviselő sem járt rosszul, neki 2013-ig kabinetvezetőként és önkormányzati főtanácsadóként 7 millió 190 ezer forintnyi jutalomról döntöttek.
  • A VIP-parkolóbotrányban is érintett Kalmár Gábor kabinetvezető munkáját 4,7 millió forinttal ismerték el Botkáék.
  • Vécsey Ágnes, sajtófőnöknek 5 069 655 forint prémium járt.

Itt olvasható a teljes lista, nézze meg Ön is, hogyan szórta a pénzt a szocialista városvezetés:

Forrás: szegedma.hu