A hős tanár azt kívánja, bárcsak ő is meghalt volna a veronai buszbalesetben

verona, veronai buszbaleset, olasz hatóságok
2017. január 20-án a veronai buszbalesetben tizenhat ember vesztette életét, egy súlyos sérült pedig márciusban, már a magyarországi kórházban hunyt el.
Vágólapra másolva!
A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tornatanárának, Vígh Györgynek újra meg kellett tanulnia járni a tragédia után. Ő volt az, aki több embert is kimentett a lángokból, és a feleségével együtt túlélte a veronai buszbalesetet. Gyerekeiket viszont nem tudták megmenteni. A veronai hősnek kikiáltott tanáról a Bors írt az RTL Klub alapján.
Vágólapra másolva!

A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tornatanára a baleset idején érte el a nyugdíjkorhatárt. A tanáriban kollégái azzal búcsúztatták, hogy a gimnázium örökös tanárává nyilvánították. A férfinak újra meg kellett tanulnia járni a baleset után. Ma néha azt kívánja, bárcsak ő is meghalt volna azon az éjszakán.

- idézi Vígh György szavait a Bors az RTL Klub műsorára hivatkozva.

A buszból maradt roncs a tragédia helyszínén Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Handout / Polizia Di Stato

A férfi volt az, akinek többen is köszönhetik az életüket abból a buszból, amely diákokat, tanárokat és szülőket szállított, és tavaly január 20-án éjfél körül karambolozott Veronánál. 17 heten haltak meg a balesetben. A franciaországi sítáborból jöttek hazafelé. Az autópályán haladtak, amikor lesodródtak az útról.

Kigyulladt a busz, megégtek a gyerekek

A szakértői vizsgálatok megállapították, hogy ütközéskor a busz jobb első része nekicsapódott az A4-es autópálya San Martino Buon Albergo település melletti szakaszán elhelyezkedő felüljáró pilléréhez.

A karambolban a benzin felrobbant, amitől a busz kigyulladt, és többen megégtek.

Ahogy korábban írtuk, nem zárható ki, hogy a buszban szabálytalanul elhelyezett póttartály is hozzájárult a tűz gyors terjedéséhez. Az autópályát szegélyező biztonsági szalagkorlátról pedig azt állapították meg a szakértők, hogy az „nem látta el kellő mértékben a feladatát", nem tudta megállítani a buszt. Ennek kellett volna megvédenie az utasokat.

Vígh György több embert is kihúzott az égő buszból.

Az olaszországi buszbaleset eddig Veronában ápolt egyik sérültjét hozzák a budapesti Honvédkórházba 2017. február 15-én. A másik sérültet, aki fejsérülést szenvedett, továbbra is Olaszországban ápolták még ekkor Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Minden úgy maradt, ahogy a gyerekeik hagyták

A Vígh házaspár 35 éve házasodott össze. Két gyerekük született. Laura tavaly töltötte be a 18-at, Balázs pedig 30 éves volt,

amikor meghalt a veronai buszbalesetben.

Őket ugyanis nem tudta megmenteni a hősnek kikiáltott tanár. A házaspár egyedül maradt. Otthonuk pedig pontosan úgy néz ki, mint akkor, amikor a sítáborba vezető útra készültek. Semmihez sem nyúltak hozzá.

- mondta a férfi.

Mindketten 3 hónapot töltöttek kórházban a tragédia után, mivel súlyosan megsérültek.

A családfő azt mondta, emlékszik rá, hogy magasra csaptak a lángok, de "fájdalmat talán a sokk miatt nem érzett". Arról is beszélt, hogy

Laura barátja is a buszban volt a tragédia pillanatában, és ő sem élte túl a balesetet.

A két család tartja a kapcsolatot, de tavaly már nem töltötték együtt a karácsonyt, ahogy korábban.