Orbán Viktor: Közép-Európa nagyon jó jövő előtt áll

PELLEGRINI, Peter; ORBÁN Viktor
Budapest, 2018. június 12. Orbán Viktor miniszterelnök (b) katonai tiszteletadás mellett fogadja Peter Pellegrini szlovák miniszterelnököt az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2018. június 12-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Szlovákia az utóbbi években az egyik legnagyobb sikert érte el Európában, ezért mindnyájunk számára nagy előny lesz a pozsonyi elnökség – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, miután átadta a visegrádi négyek elnökségét Petter Pellegrini szlovák kormányfőnek. Pellegrini közölte, régiónk láthatóvá vált a világ más részeiből is.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor a V4-elnökség átadása során azt mondta, hogy az európai politikában a legfontosabb értékmérő a siker. Szlovákia az utóbbi években az egyik legnagyobb sikert érte el Európában, ezért mindnyájunk számára nagy előny lesz a pozsonyi elnökség – tette hozzá a magyar kormányfő. Orbán közölte, az a Közép-Európa, amiben ma élünk, az nem az a térség, mint mai pár éve volt. Régiónk versenyképessége és gazdasági adatai nagyon jók, így minden okunk megvan abban reménykedni, hogy nagyon jó jövő előtt áll Közép-Európa. Nagy ívű eredményeket várunk a következő időszaktól – mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor miniszterelnök átadta Peter Pellegrini szlovák miniszterelnöknek a V4-ek vezetését Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Peter Pellegrini arról beszélt, hogy nagyon sikeres volt a magyar elnökség, régiónk láthatóvá vált a világ más részeiből is. A szlovák kormányfő közölte, Visegrád hangja hangosabbá vált. Mi sohasem fordítottunk hátat Európának, konkrét lépéseket tettünk a migráció tekintetében, így hozzájárultunk az afrikai alapokhoz is – tette hozzá. Konkrét megoldásokat akarunk kínálni, így a V4-ek alapvető részeivé válhatnak Európának – tette hozzá.