Vizsgálat indult a trágár Sváby-Vujity-féle Napló-botrány miatt

Vágólapra másolva!
Lényegében vizsgálat indult az ATV-ben a Heti Napló pornográf chatbotránya ügyében - írja a Ripost. A lap információi szerint a tulajdonosi kör természetesen meglepődött és megdöbbent. A vizsgálat első körében a kiszivárogtatót keresik, vagyis azt, aki az első képet elküldte a Borsnak. 
Vágólapra másolva!

Kínos, vállalhatatlan, ezekkel a jelzőkkel minősítették a Ripost kérdésére az ATV-ben a vasárnap esti műsor, a Heti Napló körül kirobbant botrányt. A stáb egyes tagjai lemásolták, kifotózták és körbeküldték a bulvármédiában a műsorvezető Sváby András és kollégái „szakmai" levelezését, amikor is egy Soros Györggyel és édesanyjával kapcsolatos hír kapcsán obszcén, otromba, perverz jelzőkkel illeték Soros Györgyöt és édesanyját.

Az első részletek a Borsban jelentek meg, az ismeretlen tettes a telefonjával készített képernyőfelvételt, „printscreent" juttatta el az újsághoz. Ezt vetik most össze a perverz beszélgetések más résztvevőinek ugyancsak kiszivárogtatott, a bulvársajtóban körbeküldött anyagaival.

A Ripost úgy értesült, hogy az ATV tulajdonosi körét megdöbbentette, hogy a Heti Napló stábja ilyen brutális stílusban értekezik egymással. Úgy tudják, hogy Németh Sándor „meglepve és megrökönyödve" értesült a vállalhatatlanul alpári beszélgetéssorozatról, amit ráadásul maguk a résztvevők „dobtak piacra", ki tudja milyen érdekektől vezéreltetve.

"Egy hírműsor készítői számára a nyilvánosság előtt vállalhatatlan az a perverz stílus és tartalom, amivel a Heti Napló stábjának tagjai egymás között kommunikálnak. Szánalmassá és nevetségessé válnak mindannyian" - mondta a Ripostnak egy informátor.

Ráadásul a kínosan perverz beszélgetés a hírműsor szakmai fórumán zajlott, ahol témákat, határidőket, az adás körüli teendőket is megbeszélték.

A Heti Naplót egyébként - Sváby András és Vujity Tvrtko kivételével - a nagyközönség számára ismeretlen riporterek készítik. Sváby és Vujity viszont mindig arról volt ismert, hogy a nyilvánosság felé álszent közhelyekkel védték úgymond a kisembereket, azt tettették, hogy ők az elesettek pártján állnak. Az unalomig ismert, megmosolyogtató kifejezésük ez volt: a "hétköznapok hősei". A valóság most végérvényesen kiderült: ha belegondolunk, ez a levelezés nemcsak az ocsmány, trágár alpári stílusukat mutatja meg, de a kétszínűségüket és a teljes nihilizmusukat is. Soros Györgyöt védik a nyilvánosság felé, és egymás között arról "viccelődnek", hogy szokott szexelni Soros György már meghalt édesanyja. Abba rúgnak bele egymás között, akinek a nyilvánosság előtt hízelegnek.

A vállalhatatlan trágárságözön és a teljes lelepleződés után elég furcsa látvány lesz, hogy megint odaállnak a nézők elé, és folytatják (most már nyugodtan leírhatjuk: hazug) szónoklataikat a "hétköznapok hőseiről".

A Ripost információi szerint az ATV lényegét tekintve már elkezdte a vizsgálatot. Nem csoda: háttérben a Hit Gyülekezetével, nem nehéz kitalálni, hogy számukra elfogadhatatlan a vállalhatatlan trágárság, az idős emberek megalázása és a kétszínű, szemforgató beszéd.

Ahogy azt már megírtuk, május 20-a, pünkösd után, azaz alig valamivel több, mint 2 hét múlva születhet döntés a botránnyal kapcsolatosan.