Új óvodát fosztottak ki a megnyitása előtt a Józsefvárosban

Vágólapra másolva!
Kifosztottak egy mozgássérült gyerekek számára éppen elkészülő óvodát a Józsefvárosban. Az alapítványi támogatásból létesített intézmény a napokban nyílt volna meg – értesült a Magyar Idők.
Vágólapra másolva!

Másfél évvel ezelőtt, még polgármesterként keresték meg azzal Kocsis Máté fideszes országgyűlési képviselőt, hogy a kerületben mozgássérült gyerekek számára létesülő napközis óvodához biztosítson helyet az önkormányzat.

A speciális óvodára azért is volt szükség, mert az integráció a kerületben nehézkesen valósul meg, jellemzően nem szeretik felvenni a fogyatékkal élő gyerekeket

– tájékoztatta a lapot az egyik név nélkül nyilatkozó illetékes.

Az önkormányzat a kért helyiséget a segítséget kérő Varga Gábornak biztosította.

A férfi másfél éve gyűjtött pénzt a projektre, amelyet Sára Botond fideszes képviselő, jelenlegi polgármester is támogatott.

A napokban végezték volna az utolsó simításokat a megnyitás előtt álló óvodán. Az önkormányzati és alapítványi forrásokból berendezett, és a tervek szerint ebből a forrásból üzemeltetett

intézmény zárát tegnap reggel feltörték, a berendezést feldúlták, az elektronikai eszközök többségét ellopták, és egy hajléktalan aludt az épületben.

A hátralévő munkálatokhoz szükséges építőanyagokat, eszközöket ott hagyták, így van még esély arra, hogy mégis átadható legyen az intézmény. Az ügyben rendőrségi nyomozás indult.

Az alapító Varga Gábor a Magyar Időknek elmondta, hogy az óvoda rendbetételéhez, az ellopott berendezések pótlásához örömmel fogadnak akár anyagi, akár tárgyi támogatást a Fellegajtó Nyitogatók Alapítványon keresztül, amelynek számlaszáma megtalálható a Facebookon is.

Kocsis Máté egymillió forintot adományozott az óvodának egy alapítványon keresztül, de az önkormányzat is segít.

A kár meghaladja a volt polgármester által felajánlott összeget, így minden beérkező forintra számítanak.