Többen meghaltak két sikertelen brazíliai bankrablásban

Vágólapra másolva!
Legkevesebb tizenhárom ember, köztük öt túsz vesztette életét pénteken két sikertelen bankrablási kísérletben a Brazília északkeleti részén fekvő Ceará államban – közölték a latin-amerikai ország hatóságai.
Vágólapra másolva!

A bankrablási kísérletek Milagres városában történtek péntek hajnalban. A rablók a 28 ezer lakosú város főutcáján lévő pénzautomatákat akarták feltörni két közeli bankfióknál, amelyek zárva voltak.
Az O Globo című hírlap úgy tudja, a bűnözők túszul ejtették egy helyi üzletember öttagú családját, amikor azok útban voltak a pénzintézetek felé. A bűnözőket az egyik banknál a rendőrség körülzárta. Körülbelül húsz percig tartó tűzharcba keveredtek a rablókkal, amiben többen meghaltak. A G1 hírportál szerint végül a bankrablók zsákmány nélkül két kisteherautóval kereket oldottak.

A hatóságoknak eddig még nem sikerült minden halottat azonosítani.


Milagres polgármestere közölte, hogy két gyerek is van az áldozatok között. A cearái kormányzó hivatala szerint pedig hat rendőr is a meghalt a tűzpárbajban.

– mondta egy helyi pap, Ronaldo Oliveira az O Povo című hírlapnak nyilatkozva.
Brazil sajtóértesülések szerint a hatóságok eddig két gyanúsítottat vettek őrizetbe, egy bankrabló holttestére pedig egy hátrahagyott járműben találtak rá. Egyébként Ceará Brazília egyik legerőszakosabb állama.