Ha ez a gyönyörű amerikai nő ír önnek, ne dőljön be, a pénzét akarják

Katie Higgins, Blue Angels, katonanő
Marine Capt. Katie Higgins, the first female pilot with the U.S. Navy Flight Demonstration Squadron, or Blue Angels, speaks with media aboard Marine Corps Air Station Beaufort, S.C., April 9, 2015. The Severna Park, Md., native, is now the newest pilot of "Fat Albert," a C-130 Hercules flown by the Blue Angels. (U.S. Marine Corps photo by Lance Cpl. Olivia G. Ortiz/Released)
Vágólapra másolva!
Népszerű társkereső oldalon vadásznak áldozataikra azok az internetes csalók, akik magukat bajba jutott katonának álcázva több ezer eurót próbálnak kicsalni magányos magyar férfiaktól. Általában ugyanazzal a forgatókönyvvel állnak elő: veterán amerikai katonanőknek adják ki magukat, hogy aztán segítséget kérjenek – tudta meg a Blikk.
Vágólapra másolva!

– mondta el a lapnak Mészáros András.

– meséli a férfi, akit előbb arra kértek, hogy legyen a kapcsolattartójuk, majd, hogy csomagonként 700 eurót, azaz több mint 220 ezer forintot fizessen ki. Cserében azt ígérték, hogy osztoznak a zsákmányon. A férfi nem fizetett.

Ő Katie Higgins, akinek a nevében írtak Forrás: U.S. Marine Corps/Lance Cpl. Olivia G. Ortiz

Mint kiderült: a fotókon szereplő nő létezik, az Egyesült Államokban egy rendkívül híres, harmincas éveiben járó katona. Katie Higgins az amerikai haditengerészeti elit, Blue Angels csapatában repült. Ő az első nő, aki Hercules repülőt vezetett. Ám arról, hogy csalók élnek vissza a fotójával, valószínűleg semmit sem tud.