"Megélhetési hazudozók" - egymást üti Puzsér Róbert és a Momentum

Puzsér Róbert
Vágólapra másolva!
A magyar ellenzék semmiből nem tanul és megint lebukott, hogy még a karácsonyi áhítatban is csak egymás gyilkolásával vannak elfoglalva. Persze kifele legtöbbször összefogásról, közös jelöltekről és összehangolásról beszélnek a jövő évi önkormányzati választásokat illetően (is), de láttuk már ezt egy párszor. Most épp Puzsér Róbert ugrott neki a Momentum Mozgalomnak és Fekete-Győr Andrásnak a Facebook-oldalán. A történet nem előzmény nélküli. Fegyőrék ugyanis nem csak, hogy nem támogatják a humoristát, hanem - Puzsér állítása szerint - zaklatják a momentumos támogatóit, és parancsot adtak ki a Facebook-oldalának széttrollkodására is. 
Vágólapra másolva!

Újra folynak tehát a kicsinyes játékok az ellenzéki oldalon, most éppen a jövő évi főpolgármester-választás előkészületei körül.

Az ellenzék „nagy reménysége” a Budapestet több mint nyolc éve sikerrel vezető, fideszes Tarlós Istvánnal szemben a humorista Puzsér Róbert, aki mögé már vállaltan odaállt az LMP. Úgy tűnik, hogy a Momentum viszont nem nagyon akar.

Emiatt a nem épp a visszafogottságáról híres Puzsér ki is kelt magából Facebook-oldalán. És a tőle megszokott agresszivitással szállt páros lábbal a most épp forradalmárosat játszó, füstbombákat dobáló viccpártba és annak elnökébe.

Puzsér Róbert Forrás: Facebook

A bejegyzés szerint Puzsér elhívta a Momentum elnökét egy vitára, amelyet Fegyőr visszautasított. Ekkor a humorista levelet írt Fekete-Győr Andrásnak arról, hogy milyen feltételekkel zárja le a köztük lévő vitát:

Magyarul Puzsér minden áron be akar törni a Momentum szimpatizánsai közé, és igyekezne körükben szavazatokat gyűjteni, azonban nagyon úgy fest, hogy a „rendkívüli demokratikusságukkal” megint lebukó momentumosok megfélemlítik és zaklatják a Puzsért támogatókat – legalábbis Puzsér szerint.

Puzsér, ha már így alakult, meg is fenyegeti a mozgalom résztvevőit, és azt mondja, hogy:

„Amennyiben a Momentum elnökségének számára továbbra is a karaktergyilkolásom és az MSZP-vel való üzletelés lesz a budapesti választásra való ráfutás fő csapásiránya,

Hát ilyen egy jó ellenzéki együttműködés: megfélemlítéssel és fenyegetéssel tarkított.

Puzsérnak az lehetett a baja, hogy a Momentum-vezér Fekete-Győr kategorikusan kijelentette a Népszavának adott interjújában, hogy nem támogatják a humoristát a jövő évi választáson. Ennek okát is meghatározta Fegyőr:

Budapest, 2018. április 7. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a párt kampányzáró rendezvényén a fővárosi Remény Központban 2018. április 7-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI/Bruzák Noémi

De Puzsér azzal is vádolja a mozgalom vezetését, hogy parancsot adtak a „felületei feldúlására”:

De nem csak ezzel vádolja Puzsér a liberális mikropártot, hanem azt is állítja, hogy elvileg korábban le akarták váltani az elmúlt harminc év politikai elitjét, most mégis „seftelnek az MSZP-vel". Így ír erről Puzsér:

A Momentum Mozgalom alpolgármesteri posztokról, képviselői helyekről, felügyelőbizottsági tagságokról tárgyal a régi baloldallal – mégpedig a nyilvánosság teljes kizárásával.

Nagypályás ragadozók, megélhetési hazudozók.

- fejti a főpolgármester-jelölt.

És a választás csak 10 hónap múlva lesz. Már annak persze, aki eljut odáig, és nem teszik el láb alól addig a saját szövetségesei.

Íme a teljes bejegyzés: