Csak politikai haszonszerzés volt a Soros-egyetem melletti tüntetés

Soros György SZEMÉLY Foglalkozás üzletember elnök FOTÓ ÁLTALÁNOS konferencia TÁRGY MŰSZAKI ESZKÖZ mikrofon SZELLEMI TEVÉKENYSÉG beszél MOZOG gesztikulál Brüsszel, 2014. november 7.
Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fun
Brüsszel, 2014. november 7. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke beszél a Jó reggelt Európa – Most vagy soha elnevezésű konferencián Brüsszelben 2014. november 7-én. (MTI/EPA/Julien Warnand)
Vágólapra másolva!
Egy videóbejegyzésben tálalt ki a Momentum Mozgalom tagja arról, hogy ha az ember antifasiszta szervezet tagja, akkor a Soros-egyetem többmilliós tandíját mérsékelheti ezzel, mert ösztöndíjat kap –számolt be a Magyar Idők Krómer Patrik közösségi oldalon megjelent videójáról, amiben többek között a Demokratikus Koalícióval való együttműködésről is kifejtette véleményét az aktivista, és elmondta azt is, hogy sokan csak azért tüntettek az egyetem mellett, hogy politikai hasznot húzzanak. Vagyis tandíjkedvezményt, ösztöndíjat kap a Soros-egyetemen, aki politizál. Magyarul: fizetik a diákokat, ha tüntetnek?
Vágólapra másolva!

A kormányellenes tüntetések jól ismert arca, Krómer Patrik számolt be egy, a közösségi médiában megjelent videóban arról, hogy a tüntetések mögött álló szervezetek valójában miért is vettek részt a demonstrációk szervezésében, illetve miért álltak ki a Soros-egyetem mellett.

Az aktivista úgy fogalmazott, hogy

de beszámolt arról is, hogy Rékasi Zsigmonddal a Renegátlástalanok a Soros-egyetem tüntetésein aktivizálták először magukat.

A „civil spontán tüntetések” sem spontán szerveződtek, mert fentről nem engedték, úgy fogalmazott, hogy a

„TASZ meg ezek” sokat segítettek nekik, hogy ne kapjanak szabálysértési büntetéseket.

Soros aktivistája szerint ennek köszönhetően sosem kellett ilyen büntetéseket fizetniük. A videóban egyébként az aktivista arról is beszámol, hogy szélsőbaloldali nézeteket vall, a Momentum Mozgalom tagja, és büszke is erre. Arról is mesél, hogy a XVI. kerületben a Momentumos jelöltnek a DK is beállt segíteni, de ezt is elrontották. Úgy fogalmazott:

A Soros-egyetem melletti tüntetéssel még azok sem értetettek egyet, akik ott voltak Forrás: MTI/EPA/Julien Warnand

Rengetegen politikai haszonszerzés miatt álltak ki a Soros-egyetem mellett, de állítja, ő maga sosem fogadott el pénzt azért, hogy részt vegyen a demonstráción. Ellenben a Soros-egyetem többmilliós tandíja mérsékelhető, ha az ember antifasiszta szervezet tagja, mert akkor ösztöndíjat kap. Arról is beszélt, hogy a Facebook cenzúrázza a jobboldali véleményeket,

Ennek fényében talán nem véletlen, hogy a Fidesz úgy nyilatkozott a Momentumról, hogy „Soros- fiúk”, akik

a bevándorláspárti brüsszeli politikusok megrendeléseit teljesítik,

mivel Soros György pénzeli őket.

Embereiket Brüsszelben alkalmazzák a kormánypárt szerint, ezért cserébe magukra vállalták a bevándorláspárti Guy Verhofstadt és a brüsszeli liberálisok kampányát.

A bevételeik viszont máig ismeretlenek, mivel a Momentum nem biztosította az Állami Számvevőszék számára, hogy lefolytassa a kötelező vizsgálatot, sőt, a nyilvántartásban rögzített székhelyükön voltak elérhetők, ezért a szervezet kezdeményezte, hogy a kincstár függessze fel a költségvetési támogatásukat.

A videó itt érhető el.