Soros György minden eddiginél erőszakosabban terjeszti eszméit

Alexander Soros Soros György
Vágólapra másolva!
Úgy látszik, senki nem úszhatja meg a világon az amerikai bevándorláspárti milliárdos és családjának jelenlétét. A Soros család minden bizonnyal az afrikai nyersanyag-kitermelésre akarja rátenni a kezét. 
Vágólapra másolva!

"Afrikában Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa (Open Society Foundation; OSF) a jól átideologizálható bölcsészet-, valamint társadalomtudományokban hirdet ösztöndíjprogramokat, Zambiától kezdve a mára fehérellenes háborús állapotok uralta Dél-Afrika Fokvárosi Egyeteméig" - írja a Tűzfalcsoport nevű oknyomozó blog, nem sokkal később pedig felteszik a kérdést:

Mit keres Soros Afrikában?

A kérdés megválaszolása előtt érdemes kitérni a következőkre: az amerikai milliárdos és fia, Alexander több afrikai országba is ellátogatott az elmúlt hónapokban.

Sorosék erősítik afrikai jelenlétüket

Alexander Soros Facebook-oldaláról kiderült, hogy októberben például Dél-Afrikába látogatott édesapjával, ahol az ország miniszterelnöke fogadta őket. Hogy milyen alapon? Azt ne kérdezzék, úgysem fog kiderülni, mindenestre itt tudnak mosolygós képeket nézni a Soros családról és Cyril Ramaphosa-ról.

Szeptember végén Alexander Soros Hailemariam Desalegn etióp miniszterelnökkel fotózkodott.

Ha a trónörökös Twitter-oldalára átevezünk, akkor többek között egy olyan videóval lehet találkozni, ahol személyesen Soros György beszél Dél-Afrikáról drámai háttérzene alatt.

Itt pedig Alexander beszél a dél-afrikai OSF rendezvényén:

Jól láthatóan a Soros család nem fogta vissza afrikai szerepléseinek a számát az elmúlt időszakban. De miért is?

Az egyetem és a hallgatók a középpontban

A Tűzfalcsoport szerint az amerikai milliárdos eszméinek Afrikában való terjesztésében fontos szerepe van az egyetemi térnek, ahol éppen ezért komoly ideológiai harc bontakozott ki. A Soros-féle Movement.org még 2008-ban kezdte el koordinálni a radikális ifjúsági mozgalmakat, az alapítócsoportok között pedig ott volt az egyiptomi Április 6. Ifjúsága Mozgalom (April 6 Youth Movement), amely az „arab tavasz" keretében lezajlott egyiptomi forradalom kezdőnapját, 2011. január 25-ét kiválasztotta. Az Egyiptomban Soros-hátterűnek tekintett mozgalom is jelentékeny szerepet játszott abban, hogy végül politikai káosz és erőszak következett be. Jól látható Egyiptom és Dél-Afrika példáján, hogy

a Soros-hálózat janicsárképzései, azaz egyetemek vagy középiskolák mellett a közösségi médiában kinevelt aktivistahálózat komoly politikai instabilitást tud okozni.

Soros György fia, Alexander Soros a dél-afrikai Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) rendezvényén Forrás: Twitter

Sorosék megcélozták az afrikai nyersanyag-kitermelést?

Ahhoz, hogy Sorosék motivációit meglehessen érteni, elengedhetetlen a következőkkel tisztában lenni. Az Európai Unió Demokrácia és Emberi Jogok Európai Eszköze, amely a Soros György befolyása alatt lévő Nemzetközi Büntetőtörvényszék működését finanszírozza, amely 1993-ban kezdte meg működését Európai Demokrácia Kezdeményezés néven.

A kezdeményezés eredetileg az amerikai Nemzeti Alapítvány a Demokráciáért (NED) mintájára jött létre, amely annak idején meghatározó szerepet játszott az 1980-as Irán elleni beavatkozásokban. Az EIR heti hírmagazin riportja során, 1993. május 27-én McMillan-Scott azt mondta Mark Burdman riporternek, hogy

a Demokrácia Kezdeményezés együtt fog működni a NED-del, a brit külügy által támogatott Westminster Fund for Democracyval és az amerikai Soros György Alapítvánnyal.

Ennek egyik oldalán található a Nyersanyag-kitermelő Iparágak Átláthatósági Kezdeményezése (angol rövidítése EITI). A dolog a Soros által indított PublishWhatYouPay („Mutasd meg, hogy mit fizetsz") csoport követelésével kezdődött, amikor felszólították a jelentős nyersanyagokkal rendelkező országokat, hogy tegyék közzé a nyersanyagok adásvételével kapcsolatos összes dokumentumaikat, azon jelmondat keretében, hogy „elég a megvesztegetésből".