Itt vannak a bizonyítékok: Gyurcsány és felesége ismerik a bolgár maffiózót

Dobrev Klára
Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök felesége tagadja, hogy ismerné a milliárdos banki sikkasztás miatt körözött bolgár házaspárt.
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc felesége arra sem emlékszik már, hogy kik az üzlettársai a sokmilliárdos bizniszekben – írja a Ripost. Pedig a cégbírósági iratok pontosan bizonyítják, hogy a Gyurcsány-Dobrev házaspárnak szoros üzleti kapcsolata, közös cége van a nemzetközi körözés alatt álló Vassilev famíliával. A cég neve: Cellum Bulgaria AD. Üzlettársaikat és személyes, jó ismerőseiket egy bank kirablása és pénzmosás miatt körözi az Interpol – írja honlapján a Ripost.
Vágólapra másolva!

Magyarországon először a Heti Válasz hozta nyilvánosságra a következőket:

Kóka János 2011 novemberében közös szófiai vállalkozást alapított Gyurcsány Ferenccel, Cellum Bulgaria AD néven. A Cellum Global Zrt. korábban közleményben tudatta, hogy a bolgár Corpbankkal szövetkezve (ennek a banknak a kirablása miatt adták ki később a nemzetközi körözést) épp a Balkán meghódítására készül.

Ahogy a cikkből kiderült, a cégben részesedést vásárolt az Altus-ConsAlt Nemzetközi Tanácsadó Kft. Ez Gyurcsány Ferenc hírhedt Altus Befektetési Zrt.-jének leányvállalata. A lap birtokában lévő hiteles cégiratok szerint a Cellum Bulgariában 38 százaléka van a Kóka-féle Cellum Globalnak, a maradék 12 százalék pedig az Altus-ConsAlté.

Később kiderült az is, hogy a cég másik fele a nemzetközi körözés alatt álló Vassilev család tulajdonában van, akikkel Gyurcsányék a lehető legjobb üzleti és emberi kapcsolatokat ápolják. A fent említett Corpbank az a pénzintézet, amiből 600 milliárd forintnyi pénz tűnt el egy „szabályos bankrablás” révén. Ezért körözi az Interpol feleségével együtt a Vassilev családot.

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök felesége tagadja, hogy ismerné a több száz milliárdos banki sikkasztás miatt körözött bolgár házaspárt Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Dobrev Klára most nagyot hazudva úgy tesz, mint aki semmit sem tud. Pedig korábban egy interjúban maga dicsekedett el azzal, hogy milyen zsíros ügyletet kötött a később kirabolt Corpbankkal együttműködve – olvasható a Ripost cikkében.

Az Altus vezérigazgatójaként Dobrev Klára fontos közvetítő és szervező volt a később kirabolt bankkal való együttműködésben, a közös cég tető alá hozásában, így meglehetősen nevetséges az az állítása, hogy nem ismeri Tzvetan Vassilevet, és pénzmosásért körözött feleségét.


Hogy pontosan mekkora szerepet is játszott Dobrev Klára a szétlopott bankkal (Corpbank), és az Interpol által később körözni kezdett bankár, Tzvetan Vassilevvel való együttműködésben, azt Kóka János fecsegte el a Magyar Narancsban még 2015. augusztus 13-án. Kóka szó szerint ezt mondta:

Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc Forrás: MTI/Marjai János

Dobrev Klára pedig, miután az üzletbe általa beszervezett Vassilev családot egy bank kifosztásért, 600 milliárd és egy titokzatos VIP-lista eltüntetéséért körözni kezdi az Interpol, úgy tesz, mintha nem látna, és nem hallana.

Kijelentette, hogy nem ismeri körözött bűnöző üzlettársait, Tzvetan Vassilevet és Antonaeta Vassilevát. De a Ripost most nyilvánosságra hozta a bizonyítékokat.