Ennyi darabra már nem is lehet szétesni: Szél Bernadett is otthagyja az LMP-t

Szél Bernadett, LMP
Budapest, 2017. november 6. Szél Bernadett, az LMP egyik vezérszónoka a devizahitel-károsultak érdekében szükséges lépésekről, az LMP által kezdeményezett vitanapon az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. november 6-án. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Facebook oldalán jelentette be Szél Bernadett, hogy kilép az LMP-ből és a párt parlamenti frakciójából is. Képviselőtársa Szabó Szabolcs - aki egyébként nem LMP-s, hanem az Együtt tagja volt -  is vele tart, akivel Szél szoros munkakapcsolatot tervez.
Vágólapra másolva!

A tisztségeitől korábban eltiltott Szél Bernadett bejelentette, hogy otthagyja az LMP-t.

Szél Bernadett függetlenként folytatja tovább Forrás: MTI/Kovács Attila

A Facebookon tette meg nagy bejelentését, melyben úgy fogalmazott: „Folytatom a küzdelmet a megújuló Magyarországért, mert továbbra is hiszek benne, hogy a jövő vagy zöld, vagy semmilyen.”

A jövőben független képviselőként fog dolgozni, de nem egyedül, hiszen Szabó Szabolcs is kilépett a botrányoktól hemzsegő párt frakciójából,

de a jövőben szoros munkakapcsolatban fognak együtt dolgozni. Az egykori társelnök állítása szerint nem haraggal hagyja el az LMP-t , mindig hálásan gondol majd az együtt átdolgozott évekre.
Hozzátéve:

Mint ismeretes a lavinát Hadházy Ákos indította, aki azután hagyta el a pártot, hogy Sallai R. Benedek megtámadta. Emiatt Sallait az etikai bizottság öt évre eltiltotta a tisztségektől. Ezután pedig Szél ellen indított etikai vizsgálatot. A történtek és belső harcok fényében mindenki elképzelheti, milyen hálásan gondol majd vissza az együtt átdolgozott évekre a képviselő.