Gulyás Gergely: A bírói fizetéseket is emelni kell

bírói kalapcs
http://www.dreamstime.com/stock-image-judge-law-justice-symbol-lawyer-concept-close-up-d-rendering-gavel-wooden-desktop-brown-background-image51960061
Vágólapra másolva!
A közigazgatási bíróságok létrejöttével, vagyis legkésőbb 2020. január 1-jével rendezni kell a bírói béreket - jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a balatonalmádi jogászgyűlés zárórendezvényén. 
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely úgy fogalmazott:

A miniszter beszélt arról, hogy Magyarország európai összehasonlításban

rosszul áll az e-közigazgatás bevezetése és használata területén.

Ha van terület ma, ahol a magyar államigazgatás a működésen úgy tudna spórolni, hogy közben egyszerűvé is teszi az állampolgárok számára saját ügyeik intézését, az kifejezetten az e-közigazgatás fejlesztése - szögezte le. Jelezte, hogy a munka előkészületei már megkezdődtek.

Forrás: Niroworld | Dreamstime.com

Gulyás Gergely kitért a közigazgatási bíráskodás változásaira is. Elmondta: kormányzati szándék, hogy a közigazgatás szakmaisága azáltal javuljon, hogy a teljesebb körű bírói kontroll lehetősége adott legyen.

Ismertetése szerint

a jövőben a kereset bíróság elé terjesztése minden esetben a kormányhivatalon keresztül történne,

amelynek kontrollként lehetősége lenne visszavonni az elsőfokú közigazgatási határozatot. Utána kétfokú bírósági szakasz következne:

- mondta.

Gulyás Gergely az új kódexek közül beszélt a polgári perrendtartás működéséről, a kereset benyújtására vonatkozó szabályokról. Rámutatott, hogy alapvetően át kell tekinteni a polgári perrendtartás gyakorlati tapasztalatait, és ennek megfelelően kell a törvényt módosítani.