Feljelentette a Fidesz Demeter Mártát

DEMETER Márta
Budapest, 2018. október 15. Demeter Márta, az LMP frakcióvezető-helyettese Stop tandíj! Az LMP és a Lehet Más a Jövő aláírásgyűjtést indít a tandíj bevezetése ellen címmel sajtótájékoztatót tart a Corvinus Egyetem Fővám téri főépülete előtt 2018. október 15-én. A párt aláírásgyűjtést indított a felsőoktatási intézmények tandíjmentességének megőrzéséért. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Hivatali visszaélés és személyes adatokkal való visszaélés miatt jelentették fel az ügyészségen Demeter Mártát, az LMP társelnökét. Demeter október közepén fordult írásbeli kérdéseknek álcázott hazugságcunamival a belügyminiszterhez és a honvédelmi miniszterhez, annak kapcsán, hogy a honvédség A319-es Airbusával miért utaztatták Ciprusról Magyarországra Orbán Viktor miniszterelnök lányát. Ezt a nyilvánvaló hazugságot minden érintett és a dokumentumok is cáfolták.
Vágólapra másolva!

A Fidesz feljelentette Demeter Márta LMP-s képviselőt hivatali visszaélés és személyes adatokkal való visszaélés miatt. Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője, mielőtt benyújtotta a feljelentést az V. és XIII. kerületi ügyészségen, a Markó utcai épület előtt azt mondta, arra kérik a hatóságot, indítson nyomozást.

Egyszerűen hazudott Demeter Márta

A kormánypárti politikus emlékeztetett arra, hogy Demeter Márta, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke szeptember 19-én iratbetekintésen járt a kecskeméti katonai légi bázison, majd nem sokkal később „olcsó politikai haszonszerzés céljából ártatlanokat vádolt meg és hamis hírbe hozott”.

Demeter Márta egyebek mellett írásbeli kérdéseiben és Facebook-oldalán is azt állította, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kiskorú lányát katonai géppel hozták haza Ciprusról Budapestre, ám kiderült, hogy ez nem igaz.

Az ellenzéki képviselő azóta sem kért bocsánatot

– fűzte hozzá.

Demeter Mártát feljelentették Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Megszegte esküjét

Böröcz László azt mondta, Demeter Márta olyan katonai adatokat hozott nyilvánosságra, melyek az ENSZ ciprusi missziójáról szólnak, és amelyek honvédelmi és nemzetbiztonsági érdekekből 30 évig nem nyilvánosak. Hozzátette: ezt a képviselőnek tudnia kellett, erről az iratbetekintésen is tájékoztatták.

Demeter Márta megszegte képviselői esküjét, és bebizonyította, hogy alkalmatlan képviselői munkájára, mert nem tud érzékeny adatokkal a szabályoknak megfelelően bánni

– mondta.

Böröcz László közölte, a frakciójában értékelték a történteket, és Kocsis Máté frakcióvezetővel, Németh Szilárd honvédelmi államtitkárral és Kósa Lajossal, a honvédelmi és rendészeti bizottság elnökével úgy döntöttek, feljelentést tesznek az ügyben.

Beindultak a Soros-féle álhírgyárak

Mint arról korábban beszámoltunk, Demeter Márta nemzetbiztonsági kockázat, és sem a szakbizottságban, sem a parlamentben nincs keresnivalója – minderről Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke beszélt az Országgyűlésben. Németh Zsolt szerint Demeter kisstílű politikai indíttatásból hozta nyilvánosságra egy ciprusi ENSZ-misszió egyes adatait, olyanokat, amelyeket harminc évig nem lett volna szabad nyilvánosságra hozni.

Az LMP társelnöknője személyes megtámadtatás révén ócska vagdalkozásba kezdett a Ház falai között, pedig

dokumentumok bizonyítják, hogy hazudik.

Demeter példája azt is világosan megmutatta, hogyan működnek a hazai Soros-féle álhírgyárak, akik minden kritika nélkül (sőt, örömmel) vették át az exszocialista képviselőnő hazudozásait, majd pedig nem győztek mosakodni. Elég utalni az Index, a 24, a 444 vagy éppen a hvg viselkedésére.