Nem lehetett kitoloncolni Magyarországról a szexuális ragadozó afgán migránst

Illegális bevándorlók, illegális bevándorlás, migráns, migránsok, Franciaország
Migrants and refugees wait in front of the city hall to have their situation examined and to obtain emergency accommodation in Nantes, western France, on July 23, 2018, following the evacuation by police of their camp at the Daviais square. French police on July 23, 2018 cleared some 450 Sudanese and Eritrean migrants from a park in the western city of Nantes where they had been camping for more than a month. / AFP PHOTO / Sébastien SALOM GOMIS
Vágólapra másolva!
Sarhadi Bilal Ahmad, miután vasárnap hajnalban megerőszakolt egy nőt, egy budapesti gyorsétteremben, valószínűleg Bécsbe menekült. Legalábbis a kollégái azt állítják, hogy nekik ezt mondta. Az afgán férfi menekültstátusszal volt Magyarországon, szabadon járhatott bárhová. Ezt meg is tette, kétszer is mutogatta a nemi szervét a belvárosban, Budapesten a rendőrök szerint. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondja, a migránsok által elkövetett szexuális bűncselekmények bizonyos értelemben egy összehangolt cselekménysorozat, amelynek az lehet a célja, hogy félelemben tartsa az embereket. 
Vágólapra másolva!

Sarhadi Bilal Ahmad menekültstátusszal volt Magyarországon.

Ő az a férfi, akit a rendőrség keres Forrás: Police.hu

A múlt időnek itt azért van jelentősége, mert nagy valószínűséggel, azután, hogy

megerőszakolt egy nőt egy belvárosi gyorsétteremben,

ahol dolgozott, a kasszából kivette a bevétel egy részét, és azt mondta

majd egész egyszerűen elsétált.

Mit jelent a menekültstátusz

Az a személy lehet menekült, aki faji, vagy vallási okok, nemzetiségi -, vagy meghatározott társadalmi csoporthoz tartozása, avagy politikai meggyőződése miatt

hazájában üldöztetést szenvedett el, vagy ilyen üldöztetéstől megalapozottan fél, jelenleg Magyarország területén tartózkodik és menekültstátusz iránti kérelmet terjesztett elő.

Ezt úgy tűnik, az afgán férfi meg is tette, és a valós, vagy kitalált okokat elfogadva ideiglenesen Magyarországon maradhatott.

Berlint ellepték a migránsok Forrás: MTI/AP/Markus Schreiber

Egyébként a jog itt nem áll meg, mert annak, aki ezt a státuszt megkapta, a család egységének biztosítása érdekében - ha elismerést kizáró ok nem áll fenn - kérelemre menekültként kerül elismerésre a menekült családtagja (házastársa, ha a családi kapcsolat már Magyarországra érkezésüket megelőzően fennállt; kiskorú gyermeke, kiskorú gyermek esetén szülője), valamint a menekült Magyarországon született gyermeke.

Vagyis, aki egyszer megkapta ezt a lehetőséget, annak gyereke vagy gyerekei, és a házastársa is követheti őt.

A menekültstátusz a magyar állampolgárság megszerzéséig, valamint a menekültstátusz visszavonásig illeti meg a menekültként elismert személyt.

Keresik itthon, Németországban és Ausztriában

Utóbbira Sarhadi Bilal Ahmad esetében nagyobb az esélye, tekintve, hogy

nem kizárólag a vasárnap hajnali szexuális zaklatás miatt keresik (európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben ellene), hanem azért is, mert a gyanú szerint rövid időn belül – szintén a belvárosban, a szexuális zaklatástól nem messze – kétszer is a nemi szervét mutogatta a nyílt utcán.

A menekültstátuszt egyébként a menekültügyi hatóság hivatalból legalább háromévente felülvizsgálni köteles. Valószínűleg Sarhadi Bilal Ahmad ilyen felülvizsgálaton még nem volt.

Közben viszont szabadon mozoghatott, bárhová elmehetett, dolgozhatott, így betegbiztosítása is volt.

Eltérő kultúra – mondják a liberálisok

A 2015-től érkező migránsok által elkövetett szexuális bűncselekmények nem csak a nőket célozzák meg, hanem az egész európai rendszerben akarnak káoszt teremteni – ezt már Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója mondja.

Ezt az is alátámasztja, hogy

Forrás: AFP/Sebastien Salom Gomis

Az elmúlt években érkezett migránsok többsége ráadásul a saját országában is a társadalom perifériáján élt. Saját társadalmukban sem voltak integráltak, egy európai országban pedig ez egyenesen lehetetlen.

Nem tudják, mit jelent az alkalmazkodás, a törvény tisztelete, csak a közvetlenül számonkérő, megtorló reakciókból értenek, ami a befogadó társadalmakra nézve rendkívül veszélyes. Egy jelentős részük, különösen az Afganisztánból érkezetteknek ráadásul analfabéta

– teszi hozzá Speidl Bianka.

A szakember szerint, amikor Európában szexuális bűncselekményt követnek el, tudatában vannak annak, hogy amit tesznek, az büntetendő cselekmény.

Ha a 2016 óta tömeges méreteket öltő európai erőszakhullámot vesszük figyelembe, akkor megalapozott lehet a gyanú, hogy tudatos, bizonyos értelemben összehangolt cselekménysorozatról van szó.

Ez már nem spontán dühkitörés, hanem az európai emberek biztonságérzetének célzatos megrendítése, valamint a női termékenységet érintő szimbolikus és valódi támadás, azaz a félelem légkörének általánossá tételéről szól.