Tovább bővül a családtámogatási rendszer

Első nap az oviban – beszoktatás az óvodapedagógus szemével
Vágólapra másolva!
Többek között a határon túli fiataloknak, a főiskola alatt gyereket vállalóknak, és a diákhiteles szülőknek és különféle támogatási rendszereket dolgozott ki eddig a kormány, amelyeket Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyekért felelős államtitkára szerint bővíteni szeretnének. 
Vágólapra másolva!

Szülőnek lenni jó címmel másfél hónapos

családbarát kampány indult.

Ezt Novák Katalin jelentette be. A kampány során kisfilmekkel hívják fel a fiatalok figyelmét arra, hogy gyermeket nevelni egy életre szóló kaland, ugyanakkor így próbálnak választ adni a családalapítással kapcsolatos dilemmáka is.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy 2018 a családok éve.

Elindult többek között a Köldökzsinór-program, amely a határon túl született magyar gyerekeknek nyújt támogatást.

Forrás: Shutterstock

Itthon két évig jogosultak gyedre azoka a fiatalok, akik felsőoktatási tanulmányaik alatt vállalnak gyermeket. Az első gyermek után a szülők felfüggeszthetik a diákhitel törlesztését, a második után mentesülnek a diákhitel felének megfizetése alól, a

- sorolta a kormány családbarát intézkedéseit Novák Katalin.

A harmadik és további gyermekek után a jelzáloghitelből egy-egy millió forintot átvállal az állam,

valamint ingyenes a nyelvvizsga és a KRESZ-vizsga a fiatalok számára. És még lesznek további meglepetések, a családtámogatási rendszer bővülni fog.

A családok mellett állunk - hangoztatta az államtitkár. A kormány a családszervezetekkel, az egyházakkal és az önkormányzatokkal összefogva támogatja a családalapítást, a gyermekvállalást és gyermeknevelést - mondta Novák Katalin.