Száznyolcvan ukrán gyerek táborozott a Velencei-tónál

ukrajna tábor
Velence, 2018. augusztus 11. A kelet-ukrajnai konfliktusban érintett családok gyermekei számára szervetett tábor résztvevői a velencei Juventus Hotelben 2018. augusztus 11-én. Közel száznyolcvan ukrán gyermek táborozott idén a Velencei-tónál. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
A magyar kormány fontosnak tartja, hogy azokat a gyerekeket, akiknek a kelet-ukrajnai konfliktusban súlyosan sérült vagy elhunyt közeli hozzátartozójuk, próbálja segíteni abban, hogy lelkileg és fizikailag is feltöltődjenek – mondta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára.
Vágólapra másolva!

Közel száznyolcvan ukrajnai gyerek táborozott idén a Velencei-tónál – közölte a Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára a héten záruló táborban, Velencén szombaton. Soltész Miklós hangsúlyozta:

a fiatalok táboroztatása azt üzeni, hogy a szolidaritás a legfontosabb, függetlenül bármilyen politikai helyzettől, vagy az ukrán politikai vezetéssel a nyelvtörvény miatti konfliktustól.

Azokat a gyerekeket, akiknek a kelet-ukrajnai konfliktusban súlyosan sérült vagy meghalt közeli hozzátartozójuk, a magyar kormány próbálja segíteni abban, hogy lelkileg és fizikailag is feltöltődjenek. Az államtitkár kiemelte: Magyarország négy éve fogad ukrán gyerekeket, az idei közel száznyolcvan táborozóval együtt ez idő alatt összesen kétezer ukrán fiatal kapcsolódhatott ki Magyarországon.

A kelet-ukrajnai konfliktusban érintett családok gyermekei számára szervetett tábor résztvevői a velencei Juventus Hotelben 2018. augusztus 11-én. Közel száznyolcvan ukrán gyermek táborozott idén a Velencei-tónál. Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Kravcsenkó György, az Ukrán Országos Önkormányzat elnöke elmondta: az ukrajnai fiatalok három egyhetes turnusban, július 23. és augusztus 12. között táboroztak Velencén. Programjaik között a térséggel való ismerkedés mellett sárkányhajózás is szerepelt. A gyerekek olyan ukrán városokból érkeztek, mint például Harkiv, Donyeck, Lemberg, Ternopil, Ivano-Frankivszk. Szuperák Brigitta, az Országgyűlés ukrán nemzetiségi szószólója köszönetet mondott a magyar kormánynak azért, hogy idén is lehetővé tette a háborús helyzetben érintett gyerekek üdülését.