Hétfő éjfélig lehet pótfelvételizni

felvételi ponthatárok, Fogasház
Vágólapra másolva!
A pótfelvételi eljárásra azok jelentkezhetnek, akik júliusban egyetlen főiskolára, egyetemre sem kerültek be, vagy idén nem jelentkeztek felsőoktatási képzésre. Ők kizárólag elektronikus úton adhatnak be felvételit.
Vágólapra másolva!

Oktatási Hivatal közleményben kiemelte, pótfelvételire jelentkezni a felvi.hu honlapról lehet egészen augusztus 6-án éjfélig, hitelesíteni is eddig kell az űrlapot. Ez megtehető Ügyfélkapun keresztül, vagy az e-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával.

A pótfelvételi eljárásban csak

egy képzési hely jelölhető meg, és kevés kivételtől eltekintve a legtöbb önköltséges formában indul.

Fotó: Pályi Zsófia - Origo

Közölték, az idei általános felsőoktatási felvételi eljárás során már meghirdetett képzések esetében a pótfelvételi ponthatár nem lehet alacsonyabb, de egyes esetekben magasabb lehet a július 25-én meghatározott ponthatárnál. A ponthatár egyetlen képzés esetében sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál:

alapképzési szakok, egységes, osztatlan képzések esetén 280, felsőfokú szakképzés esetén 240, mesterképzések esetén 50 pontnál.

Ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzések esetében – felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményében jelzik. Ugyancsak a hirdetményben közlik a vizsga időpontját is, de az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívó levelet általában nem küldenek – írták a közleményben.

A ponthatárokat augusztus 24-én hirdetik ki.

A felvettek beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat legkésőbb augusztus 31-ig megkapják – fűzték hozzá.