Meghalt egy epilepsziás férfi Budapesten

Vágólapra másolva!
Meghalt egy epilepsziás férfi Budapesten. A férfi az Erzsébet körúton lett rosszul, viszont hiába látták többen is, elsétáltak mellette.
Vágólapra másolva!

A férfi hétfő este lett rosszul a VII. kerületben, egy bankfiók előtt. Barátjánál nem volt telefon, így a járókelőktől kért segítséget, de mindenki elfordította a fejét és szó nélkül tovább mentek. Mire a mentősök kiértek, már nem tudtak segíteni rajta.

„A párommal sétáltunk az Erzsébet körúton, amikor megláttuk a rohamozó férfit a földön fekve. Hatalmas vértócsa volt körülötte, s a szájából is folyt a vér“ – mondta a Borsnak Simon, aki egyből hívta a mentőket.

A helyszínen kiderült, hogy Lászlónak korábban is volt epilepsziás rohama. Barátja pár pillanatra magára hagyta, hogy segítséget kérjen, valószínűleg ekkor üthette be a fejét.

„A párom hat éve epilepsziás, pontosan tudom, hogy mivel jár egy ilyen roham, mit kell ilyenkor csinálni, de hatalmas lelki trauma külső szemlélőnek is – mondta Simon.

Nemhogy mentőt hívtak volna az ott lévők, inkább undorral távolodtak el tőle” – sorolja még mindig felháborodottan Simon.

A Borsnak az eset kapcsán a BRFK azt mondta, rendőrségi intézkedés nem történt a helyszínen.