A Vajdasági Magyar Szövetség elnökével tárgyalt Orbán Viktor

ORBÁN Viktor; PÁSZTOR István
Budapest, 2018. június 27. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökét az Országházban 2018. június 27-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Vágólapra másolva!
A vajdasági magyarokat támogató programokról, a vajdasági jeles napokról szóló tartományi döntésről és Szerbia EU-integrációjáról is tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szerda délelőtt az Országházban.
Vágólapra másolva!

A megbeszélésen elhangzott:

Magyarország kormánya a következő években is támogatja a vajdasági magyar gazdaságfejlesztési projekteket,

csakúgy, mint a magyar közösséget segítő kulturális, oktatási és egyházi programokat - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A VMSZ elnöke beszámolt Orbán Viktornak a vajdasági tartományi képviselőház közelmúltban megszületett döntéséről, amellyel a Vajdaság számára jeles napokról határozott, és amely augusztus 20-ának, a magyar államalapítás napjának méltó megünneplését is lehetővé teszi.

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Orbán Viktor egyetértett a VMSZ álláspontjával, mely szerint egy ilyen sokszínű régió számára elfogadható, hogy

minden nemzet kijelölhesse a saját történelme szempontjából fontos jeles napjait.

A szerdai tárgyaláson Pásztor István arra kérte a magyar miniszterelnököt, hogy a továbbiakban is erőteljesen álljon ki Szerbia mielőbbi európai uniós csatlakozása mellett, mert az EU-tagság egyaránt szolgálja a szerb és a magyar nép érdekeit is.