Hárman vertek meg egy orvost a hatvani kórházban

Vágólapra másolva!
Hat és fél, illetve öt és fél év börtönre ítélt a hatvani bíróság első fokon egy nőt és két férfit, akik megvertek egy ügyeletes orvost tavaly tavasszal, a hatvani kórházban.
Vágólapra másolva!

A három vádlottat csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés miatt mondta ki bűnösnek a bíróság. A férfit és fiát egyenként hat és fél év, míg a nőt öt és fél év börtönre ítélték.

Tavaly áprilisban a nő és a két férfi egy lázas gyereket vittek be a hatvani kórház ügyeletére, ahol

hangoskodtak és vitatkozni kezdtek az orvosokkal.

A sürgősségi vizsgálóban dolgozó ügyeletes orvos szólt nekik, hogy fejezzék be a hangoskodást, és elmondta, hogy a gyerek ellátása a körzeti orvosi ügyelet feladata.

A vádlottak közölték, hogy ott már voltak és nem találtak senkit, ezért vitték a gyereket a kórházba. Az ügyeletes orvos visszament a sürgősségi vizsgálóba, de az újbóli hangoskodásra ismét kiment az előtérbe, ahol a vádlottak az ügyeletes nővérrel veszekedtek. Az orvos megint rájuk szólt, erre

a férfi lökdösni kezdte, ő pedig védekezésképpen megragadta támadó ruháját.

Ezt meglátta a férfi fia, és arcon ütötte az orvost, aki ettől megszédült.

A két férfi összesen ötször-hatszor ütötte meg az orvost, a nő pedig lefogta az orvos kezeit, hogy ne tudjon védekezni.

A verekedést egy beteg és a kórházi dolgozók állították le. Az ügyeletes orvos az ütésektől az arcán sérült meg, valamint a bal kezén az egyik ujja kificamodott, az ujjperce pedig eltört.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész mindhárom vádlott esetében súlyosbításért, míg a vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

Az ügyész indítványozta a vádlottak előzetes letartóztatását. A járásbíróság a nő és a két férfi ellen rendezett személyi és családi körülményeire tekintettel előzetes letartóztatás lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Az ügy másodfokon az Egri Törvényszéken folytatódik.