Felmentette a bíróság a szegvári asszonyt, aki megölte a férjét

Vágólapra másolva!
Felmentette a férjét 18 évvel ezelőtt meggyilkoló szegvári nőt a gyilkosság vádja alól kedden a Szegedi Törvényszék. Az ítélet nem jogerős. 
Vágólapra másolva!

A bíróság azt állapította meg, hogy az asszony jogos védelmi helyzetben volt, amikor 2000 novemberében

a férje rátámadt a szántóföldön.

A házasságuk megromlott, miután a férfi 1999-ben börtönbe került. A féltékenység és az anyagi problémák miatt többször is összeverekedtek. A nő ezért válókeresetet nyújtott be.

Az asszony 2000. november 17-én este Szentes külterületén bérmunkában szántott, amikor éjfél előtt megjelent az ittas férfi.

A férj féltékenységből kérdőre vonta az asszonyt, a hajánál fogva kirántotta a traktorból, és többször megütötte.

Az asszonynak sikerült visszaülnie a traktorba, majd az újra rátámadó férfit egy pajszervassal nagy erővel fejbe vágta. A férfi összeesett.

Az asszony észrevette, hogy meghalt, mégis tovább ütötte, majd a holttestét elásta, a pajszert pedig a Tiszába dobta.

Az asszony a rendőrségen bejelentette férje eltűnését, de azt mondta, hogy Németországba ment dolgozni. A férfit hét évvel később, az asszony kezdeményezésére holttá nyilvánították. A rendőrség az iratokat újraértékelve indított nyomozást, és hallgatta ki gyanúsítottként az asszonyt, aki

beismerte a tettét, miután megbukott a hazugságvizsgálaton.

Ugyanakkor a holttestet nem találták meg.

Az asszony a bíróságon minden korábbi vallomását visszavonta, mert állítása szerint az őt kihallgató rendőrök nyomására ismerte be a gyilkosságot.

A törvényszék előtt is tagadta bűnösségét.

Az ügyész a tényállás téves megállapítása miatt az asszony bűnösségének kimondása érdekében fellebbezett. Az ítélet nem jogerős.