Zokogott a bíróságon a Szentendrei úti gázoló

Zokogásban tört ki a Szentendrei úti gázoló a bíróságon, O. Áron
Vágólapra másolva!
A Szentendrei úti gázoló sírni kezdett a bíróságon, amikor az egyik áldozat, D. Bálint anyja beszélni kezdett- írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Délelőtt megkezdődött a Szentendrei úti gázoló, vagyis O. Áron tárgyalása a II.-III. kerületi bíróságon. Először a műszaki- és az orvosszakértőket hallgatták meg - írja a Blikk.

A gázoló védője azzal érvelt, hogy a két áldozat autója sem működőtt, ezzel gyakorlatilag rájuk terhelte a felelősséget. Az autóban ült Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos, a MULTI Vízisport Sportegyesület sportolója ült, és 22 éves ismerőse is.

- mondta műszaki szakértő a tárgyaláson.

O. Áron zokogni kezdett a tárgyalóteremben. Forrás: Blikk.hu

A védő megkérdezte, hogy az autó javított állapota okozhatta-e azt, hogy nem működtek megfelelően a légzsákok. A szakértő azt válaszolta, hogy

az elsődleges ütközést a légzsák nem érzékelte, mivel hátulról jött, ráadásul az elektronika olyan mértékben károsodott, hogy az oldal légzsákok sem tudtak kinyílni.

A szakértő szerin nincs szükség több vizsgálatra.

- mondta az egyik áldozat, D. Bálint édesanyja a tárgyaláson, majd O. Áron felé fordult és azt mondta, nem gyűlöli.

- mondta az anya, aki szerint

megbocsáthatatlan, hogy a védelem azt próbálja bizonyítani, hogy a másik autó műszaki állapota is hozzájárult a balesethez.

A gázoló az egész tárgyaláson tartotta magát,

az anya szavai közben viszont elsírta magát.

A bíróság végül 7 év 6 hónap börtönre ítélte O. Áront halált okozó ittas vezetésért, és örökre eltiltotta a vezetéstől. Leghamarabb a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhat.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Ahogy azt korábban megírtuk, a baleset tavaly márciusban történt a Szentendrei úton. O. Áron ismerőseivel pókerezett, majd onnan részegen indult haza a Mercedesével.

Nagyjából 170 km/órával hajtott, amikor nem vett észre egy piros lámpát, és hátulról belecsapódott a lámpánál várakozó BMW-be.

A két fiú szörnyethalt. O. Áron akár 8 évre is börtönbe kerülhet.