Karácsony Gergely után Soros György a blogján keresztül az LMP-nek is üzent

Szél Bernadett, LMP
Budapest, 2017. november 6. Szél Bernadett, az LMP egyik vezérszónoka a devizahitel-károsultak érdekében szükséges lépésekről, az LMP által kezdeményezett vitanapon az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. november 6-án. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Nem volt benne sok köszönet, lincshangulatban fenyegette meg a zöld párt politikusait Soros újságírója, aki barátilag tette fel a kérdést nekik: hogyan képzelik el a jövőjüket a politikában? Nem túlzottan kifinomultan, de zajlik az ellenzék sorosista megbüntetése. Úgy néz ki, Karácsony Gergely megdorgálása után (amiről tegnap részletesen beszámoltunk) az LMP-t nevezték ki bűnbaknak az ellenzék csúfos választási kudarcáért. Pontosabban, nevezte ki a bevándorláspárti spekuláns.
Vágólapra másolva!

Korábban megírtuk, hogy Soros György látva a vasárnapi választási eredményeket, a Fidesz-KDNP újbóli kétharmados parlamenti többségét biztosító győzelmét, totálisan kiborult. Mivel pártfogoltjai látványosan elügyetlenkedték a megmérettetést, úgy döntött, hogy az immáron többször is kudarcot vallott, régi ellenzéktől, amennyire teheti, megszabadul. Ennek megfelelően mozgósította Gulyás Márton aktivistát, aki végigkorzózta a komplett balliberális médiát, és olyanokat mondott, hogy minden ellenzéki képviselőnek vissza kellene adnia a mandátumát. Első hallásra komolytalannak tűnhet ez a mondat Gulyás szájából, de valójában komoly üzenete van. Nem véletlen, hogy tegnap Molnár Gyula, a szocialisták lemondott elnöke, a régi ellenzék arca kőkeményen bírálta a Közös Magyarország Mozgalmat, Gulyás szervezetét. A régi elit politikusa szerint Gulyás szervezete több zavart okozott ahelyett, hogy segített volna, hiszen felerősítették a külvilág előtt az ellenzéki pártok közötti ellentéteket. Nekik köszönhetően az ellenzék elhitte, hogy a magas részvétel azt jelenti, nekik sikerült mozgósítani az addig rejtőzködő szavazókat.

Most új, de váratlannak a legkevésbé sem nevezhető színtéren jött az üzenet, mégpedig Soros György blogján. A 444-nek láthatóan ezúttal az lett a feladata, hogy villámgyorsan bűnbakot találjanak a nehezen megmagyarázható vereségre.

Ha a mai napi híreket végigpörgetjük, akkor nem nehéz észrevenni, hogy jól, gyorsan és hatékonyan teljesítették a küldetést, hiszen villámgyorsan megtalálták a választási kudarc legfőbb okozóját, minden baj forrását. Ez pedig nem más, mint az LMP!

A Soros-blog munkatársai tényleg, valóban és látványosan komolyan vették a feladatot, hiszen futószalagon gyártották a szakadásközeli állapotban lévő pártról a lejártó anyagokat, szinte lehetetlen követni ezeket. Jelen állás szerint nagyon úgy néz ki, hogy az egész szerkesztőség rá van állítva a témára, valósággal ég a kezük alatt a billentyűzet. Azonban mindközül kiemelkedik egy, hiszen az LMP-alázó versenybe beszállt a lap seggkupozó szupersztárja is, aki keresztény ügyekben is odateszi magát, ha nagyon kell. Emlékezetes, ő volt az, aki a keresztényüldözést gyakorlatilag egy veretes buliként, a kormány elleni támadási lehetőségként éli meg: tíz olyan ironikusnak szánt, ostoba videót csatolt egyik anyagához, ahol fideszes és KDNP-s képviselőket üldöztek a média munkatársai.

Szél Bernadett pártjába, az LMP-be kőkeményen beleszállt Soros lapja, a 444.hu Forrás: MTI/Kovács Attila

Szóval előhúzták a tarsolyból végre valahára az Újságírót, akit szemmel láthatóan alaposan megviselt a vasárnapi vereség, hiszen ő TÉNYLEG mindent megtett azért, hogy ne így alakuljanak a dolgok.

Kiheverve a választási kómát egy olyan munkát rakott össze, hogy valószínűleg még a Vörös Újság szerkesztőségében is rászóltak volna, hogy öcsi, ez azért egy kicsit sok lesz.

Egészen egyedi módon elemzésbe ágyazva fenyítette, érzelmileg zsarolta az LMP politikusait. Írásának kiindulópontja az volt, bezzeg, ha az LMP visszalépett volna, akkor minden a legnagyobb rendben lett volna Budapesten, és akkor elkerülhető lett volna a kétharmados Fidesz-győzelem. De mivel ez a legtöbb helyen nem valósult meg, ezért az LMP lett Az Ellenség. Ez lett volna az elemző rész, ami ezután következett az még a 444.hu munkatársától is minden várakozást felülmúlt. Konkrétan olyan kérdésekkel fordult a zöld párt sajtóosztályához, amelyeknek talán csak a kezdőbetűi nem voltak irányítottak, elfogultak. Egészen hihetetlen kérdéseket varázsolt tehát hősünk, igazolva, hogy ismét csúcsformába lendült. Olvasgassanak dühös, kétségbeesett és fenyegetőző kérdéseket a 444.hu munkatársától:

  1. Megbánta-e, hogy nem lépett vissza? Utólag úgy látja, hogy vissza kellett volna lépnie?
  2. Az LMP-ben mondta-e valaki, hogy ne lépjen vissza, vagy kérte-e valaki, hogy lépjen vissza?
  3. Elégedett az eredménnyel?
  4. Hogyan képzeli el a jövőjét a politikában?
  5. Milyenek a visszajelzések az eredmény után?
  6. (Ungár Pétertől és Schmuck Erzsébetről azt is megkérdeztük, hogy:) Listáról bejutott a Parlamentbe. Nem merült fel a visszalépés, ahogy több másik kerületben is? Ha nem, miért nem?

Bár portálunknak több alkalommal sem válaszolt korábban az LMP, a kérdéseik stílusa ellenére a 444-nek megtették ezt. Kapaszkodik az LMP is, ők is félnek Sorostól?