Ellenzéki trükközés után: Taktikai kétharmad

Figyelő címlap
Vágólapra másolva!
Hetekig, sőt hónapokig hallgathattuk, olvashattuk, hogy jön ám a taktikai szavazás, amivel majd az ellenzék megveri a Fideszt. A fő koordinátor Soros hűséges agitátora, Gulyás Márton volt, ideológiai vezére Heller Ágnes filozófus, politikai koordinátora egy másik Soros-ember, az egykori SZDSZ-es oktatási miniszter, Magyar Bálint. És éjjel-nappal ezt reklámozta a Hír TV, benne meg az előző munkahelyéről elzavart riporter, Kálmán Olga. A Figyelő most válaszolt.
Vágólapra másolva!

A Figyelő címlapja ugyanis ez:

A Figyelő címlapja Forrás: Origo

Taktikai kétharmad. Ez lett a taktikai szavazásból. Az emberek ugyanis óriási többséggel a Fideszre szavaztak. Felesleges volt taktikázni. Ravaszkodni. Ügyetlenkedni.

Hogy mennyire értelmetlen volt ez az egész átszavazási komédia (a taktikai szavazás), bizonyítja, hogy irgalmatlanul sok helyen, 52 körzetben a Fidesz jelöltje 50% feletti eredményt ért el. Sőt, 6 körzetben 60% felettit. Azaz, lehetett bármilyen taktikai szavazás például azokban a körzetekben, esélyes meg nem esélyes ellenzéki jelölt és a többi nagy stratégiai trükk, a nem fideszes jelölteknek a szavazatoknak kevesebb mint a fele jutott.

A címlapon a győztes Orbán Viktor mellett négy bukott politikus látható. És két felirat: Folytassa, gazdaságpolitika, ezzel utalva a kiemelkedően sikeres Matolcsy-gazdaságpolitika folytatására. A másik a már idézett cím: Taktikai kétharmad.

Szellemes és igaz.