Várhatóan a jövőben is fennmarad a vita az EP illetékes bizottságával

Viastein Kft. biharkeresztesi üzemének megnyitója, Viastein, Biharkeresztes, Szijjártó Péter
Vágólapra másolva!
„Nem fogjuk eltűrni, hogy itt Brüsszelben vagy akárhol máshol a világban sértegessék a magyar embereket azért, mert a saját biztonságukat tartják a legfontosabb szempontnak." – nyilatkozta Szijjártó Péter nemzetközi sajtóértekezleten a Soros-jelentésről szóló vitát követően. A külgazdasági és külügyminiszter leszögezte, hogy az április 8-ai választás egyértelmű eredménye megkettőzte a magyar kormány erejét.
Vágólapra másolva!

Várhatóan a jövőben is fenn fog maradni a vita a magyar kormány és az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) között - jelentette ki Szijjártó Péter, miután részt vett a testület brüsszeli ülésén.

- mondta a tárcavezető a készülő magyar különjelentés tervezetéről szóló vitát követő nemzetközi sajtóértekezletén.

A miniszter megismételte korábban is hangoztatott álláspontját, miszerint a

LIBE hosszú ideje koncepciós eljárást folytat Magyarországgal szemben", a bemutatott dokumentum pedig „minősített hazugságokat és aljas vádakat" tartalmaz.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy az jelentős részben lezárt ügyekről szól, ezért összeállították annak tételes cáfolatát, és eljuttatták minden képviselőnek.

Kitart amellett, hogy a kormány nem fogja hagyni a Soros-terv végrehajtását, és ez kényelmetlen lesz a szakbizottságban ülő képviselők „szélsőségesen bevándorláspárti" részének. Szijjártó ennek kapcsán arról beszélt, hogy a LIBE időbeli és létszámbeli korlátok nélküli, kötelező jellegű kvótamechanizmus létrehozását akarja elérni, illetve az elmúlt napokban olyan javaslatokat fogadott el, amelyek veszélybe sodornák a szigorú magyar határőrizeti intézkedéseket.

A magyar emberek döntöttek, ez világos feladatokat szab a magyar kormánynak

A magyar emberek azonban erről világos véleményt mondtak az április 8-ai választáson, a magyar kormány ezért nem engedi, hogy bárki is megkérdőjelezze a népakaratot. Szijjártó Péter a következőképpen nyilatkozott: „

„A magyar emberek döntése világos feladatokat szab és komoly felelősséget jelent a jelenlegi kormány számára, de az egyértelmű népakarat megkettőzi az erőnket" – tette hozzá a tárcavezető.