Leleplezi Sorost volt aktivistája: soha nem akartak még így beavatkozni a belpolitikába

Soros György SZEMÉLY Foglalkozás üzletember elnök FOTÓ ÁLTALÁNOS konferencia TÁRGY MŰSZAKI ESZKÖZ mikrofon SZELLEMI TEVÉKENYSÉG beszél MOZOG gesztikulál Brüsszel, 2014. november 7.
Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fun
Brüsszel, 2014. november 7. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke beszél a Jó reggelt Európa – Most vagy soha elnevezésű konferencián Brüsszelben 2014. november 7-én. (MTI/EPA/Julien Warnand)
Vágólapra másolva!
Tenni akaró szociális munkásként könnyen az ember ölébe hullik egy Soros-ösztöndíj. Ezzel mindaddig nincs is baj, amíg ki nem derül, hogy egészen mást vár el a hálózat az aktivistától, mint a mélyszegénységben élők segítése. Mert ez utóbbi pont nem cél. Erről beszélt a Figyelőnek Békés Bence, aki az ország több cigánytelepén járt jogvédőként, de aztán kiábrándult a Soros-féle sajátos filantrópiából.
Vágólapra másolva!

Míg korábban a TASZ vagy más szervezetek évente maximum hat-nyolc közérdekű adatigénylést adtak be, 2010-et követően naponta ennyit. A civilek és a média kezében lévő ellenőrző reflektor azelőtt csak pislákolt, a Fidesz győzelme után meg a Soros pénzelte szervezetek száz százalékra kapcsolták volna – mondta a Figyelőnek Békés Bence. Szólt arról is, hogy

Ha az ellenzék kerül hatalomra és megtartja az ígéreteit, azaz szétveri a közmunkát, visszadobják az önkormányzatokhoz az oktatást, az végzetes lesz az esélyegyenlőség szempontjából. A kis iskolák a helyi politikai játszmák martalékává válnak – tette hozzá.

Sorosék befolyásolási kísérlete soha nem volt olyan nagy, mint most Forrás: MTI/EPA/Julien Warnand

Békés Bence elmondta, két évig kapott ösztöndíjat, majd további három éven át folytatta a vállalt feladatok elvégzését saját pénzből, a szabadidejében.

Persze vannak olyanok is, akik megszakították velem a kapcsolatot vagy személyeskedő módon támadtak, mert nem fogadják el, hogy az a fajta segítői attitűd, amely a segítettet egyfajta áldozati státuszban tartja, nem működik – mondta Békés Bence.

A teljes beszélgetést itt olvashatják el.