Orbán Viktor: Mindkét szavazatot a Fideszre

Választás 2018 - A Fidesz központi kampányzáró rendezvénye, Székesfehérvár, 2018.04.06. Orbán Viktor
Székesfehérvár, 2018. április 6. Orbán Viktor miniszterelnök, pártelnök beszédet mond a Fidesz központi kampányzáró rendezvényén Székesfehérváron, a Városház téren 2018. április 6-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor szerint, ha az ellenzéki pártok lehetőséget kapnak a kormányzásra, elfogadják Brüsszel kvótadöntéseit, ami Magyarországnak tízezer migráns azonnali befogadását jelentené, még az idén, és előírná, hogy a magyar állam fejenként kilencmillió forintot költsön rájuk, ráadásul lehetővé tenné a családegyesítést. Innentől a folyamat megállíthatatlan és visszafordíthatatlan - mondta a miniszterelnök a Magyar Időknek adott szombaton megjelent interjúban.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor a migrációt nevezte a legfontosabb kérdésnek. Kifejtette: az elmúlt évek eredményeit együtt harcoltuk ki a magyar emberekkel. Egy csőd szélén tántorgó országgal indultunk 2010-ben, és végre van jövőnk. "Van mit veszítenünk, ezért kell a határokat megvédeni, és ezért nem szabad a migránsokat beengedni. Ha könnyelműen hagyjuk, hogy mások döntsenek rólunk, akkor mindent tönkre fognak tenni.

- hangsúlyozta.

Bízom a győzelemben. De tenni is kell érte. A legnagyobb veszély, ami fenyeget minket: a saját szavazóink kényelme. Nagyon sokan talán már azt érzik, hogy ez a küzdelem eldőlt, a verseny lefutott, nyugodtan otthon maradhatnak. (...) Soros jelöltjeivel szemben csak a mi jelöltjeinkre lehet számítani. Nekem minden egyes jelöltre, minden képviselőre szükségem van, mert az országot meg kell védeni. Ezért arra kérek mindenkit: menjen el és adja mindkét szavazatát a Fideszre - jelentette ki Orbán Viktor.

Orbán Viktor miniszterelnök, pártelnök beszédet mond a Fidesz központi kampányzáró rendezvényén Székesfehérváron, a Városház téren 2018. április 6-án Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Úgy ítélte meg, hogy a mostani „sorsdöntő szavazás, ahol Magyarország jövőjéről döntünk. Történelmi pillanat előtt állunk, arról kell határoznunk, hogy magunk közé engedünk-e sok ezer, tízezer, később pedig százezer vagy millió olyan embert, akik alapvetően mást gondolnak a világról, nincs közük ehhez az országhoz, nem járultak hozzá semmivel mindahhoz, amit a magyarok létrehoztak, vagy kitartunk a mostani álláspontunk mellett, és azt mondjuk, hogy Magyarország a magyaroké, és csak mi dönthetjük el, hogy kikkel akarunk együtt élni. Azaz bevándorlóország leszünk vagy nem."

- ismételte meg álláspontját Orbán Viktor.
Kitért a miniszterelnök Soros György szerepére is. Azt mondta, hogy

Mindezt persze szándékosan teszi, mert egy olyan Európában, amelyet együttélési gondok kínoznak, és állandó feszültségekkel kell szembenéznie, egy hozzá hasonló spekuláns sokkal könnyebben tudja a pénzügyi érdekeit érvényesíteni. És mivel a zsák megtalálja a foltját, ebben erős szövetségesei a baloldali politikusok, akik hatalmuk megtartása érdekében leendő választóként tekintenek a migránsokra.
A miniszterelnök kijelentette, hogy „az ellenzéki politikusok elfogadják Soros György támogatását, aki több ezer embert foglalkoztat Magyarországon, és dollármilliókat költ a magyar politika átalakítására".
Megismételte azt is, hogy bár a magyarok válasza az, hogy nem akarunk bevándorlókat befogadni, a kormány segíteni kíván a szenvedőkön is, de az az álláspontja, hogy „a segítséget kell odavinni, és nem a bajt kell idehozni". „Magyarország gazdasági erejéhez mérten rendszeres pénzügyi segítséget nyújt, és iskolákat, kórházakat, egész falvakat épít újjá azokon a helyeken, amelyeket megtépázott a háború. A kettőt együtt gondolom én észszerű és erkölcsös politikának" - tette hozzá.

Orbán Viktor Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A kormány eddigi munkájának eredményeiről Orbán Viktor azt mondta, azok „nem az elméletek elvont világában érezhetők, hanem a mindennapi életben. Felesleges mondogatnom az embereknek, hogy a munkanélküliség négy százalék alá csökkent, hogy csökkentettük a rezsit, támogatjuk a családokat, a nyugdíjasok kapnak Erzsébet-utalványt, újra van otthonteremtési támogatás, öt év óta folyamatos a gazdasági növekedés és végre nőnek a bérek, hogy ingyen étkeznek a gyerekek az óvodákban és az iskolákban, és ingyenes lett a tankönyvek többsége is. Látják" - fogalmazott.
A miniszterelnök leszögezte, hogy a Fidesz „egyszerű és világos értékek mentén politizál".