A Jobbik nyilvánosan szégyenkezett a Soros-tüntetés miatt. Vagy úgy tett

Kunhalmi egy Vona-pólós fiatalemberrel fotózkodott
Vágólapra másolva!
Szokásához híven ismét magyarázkodó közleményt eresztett meg a Jobbik, amelyből az tűnik ki, hogy szavazóik felé szégyellik a szombati Soros-tüntetésen való részvételt. A pártban úgy látják, nem vesztette el civil jellegét a tüntetés-sorozat, Toroczkai László alelnök is erről értekezett közösségi oldalán. A valóságban viszont együtt féltették a demokráciát Gyurcsány Ferenccel, Bajnai Gordonnal és a fehér dobozos (nem Nokiás!) Juhász Péterrel. Elég komoly megütközést is keltett a Jobbik radikális szimpatizánsai között, amikor egy Jobbik-rajongó Kunhalmi Ágnessel fotózkodott. A pártlap - esetleg nem tudva a párt központi utasítását - a közleménnyel egy időben viszont odáig jutott, hogy védelmébe vette Soros Györgyöt és fiát. Gőzerővel épül az új-Jobbik, kérdés: a szavazóik, hogy tolerálják ezt?
Vágólapra másolva!

Egy ideje alaposan megzuhant a Jobbik, aminek egyik leglátványosabb jele volt, hogy politikusaik tökélyre fejlesztették az összevissza beszélés műfaját. A párt számára kifejezetten rossz eredménnyel zárult választást követően is megmaradtak ennél a vonalnál, sőt, újult erővel dobták be ismét a duplacsavaros kommunikációs trükkjüket.

Ismert, a Jobbik nagy erőkkel vonult fel a szombati, Soros György által életre hívott demokráciaféltő, kormányellenes tüntetésen. Hogy miért? Na, ezt kellett megmagyarázni a megmaradt szimpatizánsaiknak.

Így sikerült: azért mert szerintük civil megmozdulásról van szó. A párt mai, magyarázkodó közleményében kifejezetten aggódott a megmozdulás jövőjével kapcsolatban, nem szeretnék, ha a tüntetéssorozat elveszítené CIVIL JELLEGÉT.

Kérdés, mennyire civil az a felvonulás, ahol a következő szereplők sorakoztak fel nagy egyetértésben:

  • Gyurcsány Ferenc
  • Kunhalmi Ágnes
  • Hadházy Ákos
  • Szél Bernadett
  • Juhász Péter
  • Bajnai Gordon

Kicsikét olybá tűnik, hogy a Jobbik szégyelli a Morvai Krisztina által szemkilövetőknek nevezett, balliberális politikusokkal való, „civil jellegét még el nem vesztett" menetelést. Meglepő módon Toroczkai László is beszállt a párt mosdatásába, és a Jobbikon belüli, néppárti vonalnak kedveskedve, a hivatalos kommunikációnak megfelelve, ő is arról értekezett közösségi oldalán, hogy hiába a néhány száz számára antipatikus politikus, a megmozdulás nem vesztette el civil jellegét. Íme:

A mai nap fényében nem volt túl szerencsés a radikálisnak tartott politikusnak ez a megjegyzése, hiszen minden jel arra utal, hogy partvonalon kívülre szorítják őt Vona Gábor emberei a pártelnöki címért folytatott küzdelemben.

A jobbikos pártlap közben Soros Györgyöt és fiát védelmezi

Ha mentegetőzésről van szó, akkor a politikusok mellett szerencsére mindig ott van a jobbikos pártmédia. Ezúttal a Zsúrpubi nevű, behatárolhatatlan műfajú valami jelentkezett egy egészen erős anyaggal. Tegnap megírtuk, hogy a Twitteren tett közé bejegyzést a migránspárti milliárdos, Soros György fia, Alexander Soros a hétvégi budapesti tüntetésről, ami egy újabb bizonyítékot jelent Soros és a tüntetők kapcsolatára. Erre

a fogalmazási problémákkal küzdő, jobbikos különítmény cikkünkre hevesen reagálva védelmébe vette az amerikai milliárdost.

A cikket magára vállaló munkatársuk hozzátette, hogy várja „az utalást Gyuri bácsitól a részvételért cserébe, és addig megsimogat egy-két migránst."

Vagyis, egyrészt a párt közleményben tesz úgy, mintha semmi közük nem lenne Gyurcsányékhoz (és a háttérben irányító Soroshoz), a párt lapja pedig védi Sorost. Teljes a káosz.

Soros György, Gyurcsány Ferenc, a nőverő Juhász Péter - gőzerővel dolgoznak az új-Jobbik létrehozásán, kérdés: mi lesz a szavazóikkal?