Gulyás Gergely: 100 mandátum felett minden egyes ajándék

Vágólapra másolva!
A Fidesz frakcióvezetője a választásokon elégedett lenne a parlamenti többséget biztosító 100 mandátummal, minden e feletti mandátumot már ajándéknak tekintene, véleménye szerint az elmúlt évek fejlődésének folytatásához a Fidesznek kell nyernie a választáson, mert az ellenzék képtelen lenne velük szemben stabil kormányt alakítani.
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely az M1 Ma este című műsorában szombaton este arról beszélt, hogy a négy évvel ezelőtti választáshoz hasonlóan a céljuk változatlan, a választók bizalmának ismételt kiérdemlése, de a helyzet azóta nagyot változott. Magyarországon jobb, az Európai Unióban rosszabb lett.

Magyarországon sikerült megőrizni az ország biztonságát, növekedett a gazdaság és érzékelhetően az életszínvonal is. A következő négy évben,

Szerinte az európai életszínvonal elérhető Magyarországon, ha fennmarad az unió átlagának kétszeresét elérő, a régió átlagát meghaladó gazdasági növekedési ütem.

A migráció jelentős gazdasági teher is

Ehhez azonban szerinte meghatározó a biztonság, az ország megvédése a migrációtól.

Ha kormányon maradnak Magyarország nem lesz bevándorló ország

- jelentette ki a politikus

Hangsúlyozta, hogy Magyarország csatlakozásakor az uniós szabályok tagországi hatáskörbe utalták a migráció kérdését, és ebből nem kívánnak engedni. Brüsszel hiába szeretne egységes álláspontot a migráció ügyében, ilyen nem lesz - jelentette ki Gulyás Gergely, aki szerint e kérdésben nem annyira a pártcsaládok, mint Európa nyugati és keleti fele között húzódik az ellentét.

Utalt arra is, hogy a migráció a biztonsági problémák mellett jelentős gazdasági teherrel is jár. Németország például 90 milliárd eurót költ erre, ami Magyarország éves költségvetését közelíti. Ezt a költséget pártja inkább a magyarországi fejlődés ösztönzésére kívánja fordítani.