Itt a válasz, hogy mennyit érhet a poligráfos vizsgálat a VV Fanni-ügyben

VV Fanni
Az utolsó VV Fanniról készült fotó. Novozánszki Fannit tavaly november óta nem találják, a megölésével B. Lászlót gyanúsítják.
Vágólapra másolva!
A Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolt férfi megbukott a hazugságvizsgálaton. A Blikk információi szerint szinte az összes kritikus kérdésnél jelzett a hazugságvizsgáló szerkezet, ami arra utal, hogy a férfi hazudik. Egy szakértő az Origónak elmondta, hogy egy poligráfos vizsgálat majdnem 95 százalékosan is pontos lehet. 
Vágólapra másolva!

A vizsgálat alatt valószínűleg egy szakember segítségével végigvettek egy hosszú kérdéssort. Feltehetően olyan kérdésekre kellett válaszolnia B. Lászlónak, hogy

hogyan ismerkedett meg VV Fannival, mi történt pontosan a lány eltűnésekor, hol járt a rákövetkező napokban, valamint hogy megölte-e a lányt, és ha igen, akkor hova rejtette a holttestet

- írja a Blikk.

B. László Forrás: Facebook

Bertalan Imre pszichológus szerint a profi poligráfos szakemberek a legmodernebb digitális hazugságvizsgáló rendszert alkalmazzák.

- mondta a hazugságvizsgáló.hu szakembere, majd hozzátette hogy a vizsgálatról készül kép és hangfelvétel is. Ezeket az adatokat elemzik a későbbiekben, így tudják megállapítani, hogy az alany a kritikus kérdésekre őszintén válaszolt vagy sem.

- mondta Bertalan Imre. Az eredményeket egyedileg és számítógépes algoritmussal is elemzik.
Nem csak kritikus kérdéseket tesznek fel a vizsgálat alanyának, hanem a vizsgálat tárgyától függően alkotnak egy kérdéssort, amiben vannak teljesen semleges kérdések is.

- mondja a pszichológus.

Akár 95 százalékos valószínűséggel meg lehet állapítani, hogy valaki hazudik.

Laikusok azt mondják, hogy vannak olyan módszerek, amikkel át lehet verni a gépet, de

ez nem igaz, mivel olyan reakciókat vizsgálnak, amiket nem lehet tudatosan manipulálni.

Vannak olyan esetek, amikor nem lehet használni a poligráfot.

- mondta Bertalan Imre, majd hozzátette, hogy ha valaki részeg, vagy kábítószer hatása alatt áll, akkor sem használható a hazugságvizsgáló.

A Blikk úgy értesült, hogy a rendőrök szembesítették a férfit a hazugságvizsgálat eredményeivel, de ő kitart amellett, hogy semmi köze VV Fanni halálához.

- mondta a Blikknek Novozánszki Fanni anyja.

A család ügyvédje biztos benne, hogy a rendőrök jó nyomon járnak, és rengeteg adatra alapozva gyanúsítják B. Lászlót.

- mondta a lapnak dr. Lichy József.

Forrás: Blikk

VV Fanni tavaly november 20-án tűnt el, a meggyilkolásával B. Lászlót gyanúsítják. A holttestet egyelőre nem sikerült megtalálniuk a rendőröknek, a vádlott férfi az eset óta előzetes letartóztatásban van. A blikk információi szerint múlt héten búvárok kutatták át a Duna szalkszentmártoni részét, a kompkikötőnél, de ott sem találták meg a holttestet.