Pörög a baloldali káosz: az MSZP-s alpolgármester nem kér Gyurcsány jelöltjéből

Demeter Attila, Szentes MSZP-s alpolgármestere a Fidesz-KDNP orszáággyűlési képviselő-jelöltjét támogatja
Vágólapra másolva!
A szentesi alpolgármester, aki MSZP-s támogatással lett önkormányzati képviselő még 2014-ben, most Farkas Sándor, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje mellett kampányol, mivel szerinte a DK-s Eörsi Mátyás nem alkalmas a baloldali szavazók képviseletére. A baloldali káosz lassan a tetőfokára hág pár nappal az országgyűlési választások előtt. Újpesten sem kér egymásból az MSZP és a DK. 
Vágólapra másolva!

Demeter Attila szentesi alpolgármester a baloldali összefogás támogatásával lett önkormányzati képviselő 2014-ben, az önkormányzat honlapja az MSZP-t tünteti fel a nevénél pártként. Most Farkas Sándor, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjének kampányújságjában szerepelt, mint aki támogatja a kormánypárti jelöltet.

Demeter Attila, Szentes MSZP-s alpolgármestere a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjét támogatja Forrás: Origo

A Hvg.hu elérte az alpolgármestert, aki azt mondta: a mezőgazdaság és élelmiszer-gazdaság területén végzett tevékenysége miatt támogatja Farkast, akit negyven éve ismer. Ezt nyilatkozta a kampányújságnak is. Demeter azt is mondta, hogy 2008 óta nem tagja az MSZP-nek, szerinte a nyilatkozatából nem lehet probléma, abban nem volt rossz szándék, ezt nem tartja pártpolitikai nyilatkozatnak.

Eörsi jelöléséről azt mondta, ha még MSZP-tag lenne, nem értene egyet ezzel a leosztással, úgy véli, lehetett volna találni helyben alkalmas MSZP-s jelöltet is.

Újpesten is áll a baloldali bál

Mint arról korábban beszámoltunk, óriási káosz alakult ki Újpesten a baloldali pártok között. Az MSZP-DK egyezség értelmében ebben a körzetben Gyurcsányék indíthatnak jelöltet. Gyurcsány embere, Varju László azonban a baloldal belső kutatásai szerint borzalmasan áll, többek között azért, mert a szocialisták a háttérben, titokban a függetlenként induló korábbi MSZP-s képviselőt, Horváth Imrét támogatják.