Orbán Viktor: Amikor kiállunk egymásért, akkor nincsen számunkra lehetetlen

Orbán Viktor
Budapest, 2018. március 8. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a phjongcshangi téli olimpián pontot és érmet szerzett sportolók kitüntetése alkalmából az Országház kupolacsarnokában rendezett ünnepségen 2018. március 8-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a március 15-i nemzeti ünnep előestéjén levélben üzent a Kárpát-medence minden táján élő magyaroknak, amelyben összetartozásunkról, valamint szabadságunk és ezeréves kultúránk megvédéséről írt - tájékoztatta szerdán az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Vágólapra másolva!

"Ritka fényjelenség a történelemben az olyan pillanat, amely századok múltán sem veszít tökéletességéből és tisztaságából.

- fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: "reményt adott, amikor az új tavaszra váró magyarság pincékben, padlásokon, széna alatt vagy téglarakásokban őrizte nemzetünk piros-fehér-zöld zászlaját, és bebizonyította, hogy amikor kiállunk egymásért és vállt vállnak vetve küzdünk közös céljainkért, akkor nincsen számunkra lehetetlen."

A miniszterelnök szavai szerint

"Engedjék meg, hogy az 1848-as forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján tisztelettel köszöntsem Önöket, és azt kívánjam: még sok száz évig zengjen Beregszásztól Újvidékig és Dunaszerdahelytől Csíkszeredáig, hogy "Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!" - zárta levelét Orbán Viktor.