A Jobbikos szavazók négyötödének nem tetszik Vona násza Gyurcsánnyal

Miskolc, Jobbik
Vona Gábor szerint
Vágólapra másolva!
A Figyelő keddi cikkében írt arról, hogy megszerezték a Jobbik-közeli Iránytű Intézet által végzett múlt heti közvélemény-kutatás eredményeit. A vélhetően a Jobbik által megrendelt felmérés fő célja az volt, hogy kiderítsék mit szólnának az egykor szebb napokat látott, nemzeti párt szimpatizánsai, ha az összefogna a baloldallal. Ami mint már tudjuk, fű alatt meg is történt. Az eredmények pedig egyértelműek: a Jobbikos szavazók jelentős része nem támogatna egy nagy ellenzéki összeborulást a Jobbik és a baloldali pártok között, és a felmérésből az is kiderült, hogy még a biztos Jobbik szavazók sem örülnek Vona erős iszlámbarátságának. Azaz, hogy Vona korábban az iszlámot az emberiség utolsó reményének nevezte, valamint hogy felesküdött Allah-ra és török szélsőségesek körében ünnepeltette magát Törökországban.
Vágólapra másolva!

Az Iránytű által végzett felmérés kimutatta, hogy az összes válaszadó 61 %-a elutasítja Vona iszlám iránti szerelmét, azaz, hogy korábban kifejtette, hogy szerinte az iszlám az emberiség utolsó reménye, és felesküdött Allah-ra törökországi látogatása során.

No, de a biztos Jobbikos szavazókban is visszatetszést keltett Vona iszlámbarátsága: Azok, akik az elmúlt vasárnap biztosan a Jobbikra szavaztak volna, 70%-ban elutasítják a Jobbik muszlimok felé tett közeledését, és nagy többségük igaznak tartja azt az állítást, miszerint Vona Gábor a muszlimok nagy barátja.

Vona Gábor szerint Forrás: Facebook

A másodlagos pártpreferenciák szempontjából is jelentős lemaradásban van a Jobbik a saját intézete által végzett felmérés szerint, hiszen a Fidesz mind a biztos pártválasztók tekintetében (35 %), mind a teljes népesség (53 %) szempontjából is előnyben van a Jobbikhoz képest.

A Jobbikosok négyötöde elutasítja Vona Gyurcsánnyal kötött házasságát

Vélhetően az Iránytű által feltett és a Jobbik számára legfontosabb kérdés az volt, hogy hogyan fogadnának a párt szimpatizánsai egy esetleges teljes ellenzéki összeborulást a Jobbik és a baloldali pártok között.

Az eredmény pedig egyértelmű volt: A Jobbik szavazók négyötöde elutasítja az összefogást, míg a baloldaliak fele tartaná elfogadhatatlannak egy Gyurcsány-Vona házasságot.

A felmérés elkésett, hiszen Hódmezővásárhely után mára már nyilvánvaló, hogy a köpönyegforgatásból sportot űző Vona fű alatt lefeküdt Gyurcsány "szemkilövető" Ferencnek.

Vona Gábor, Gyurcsány Ferenc Forrás: MTI

Azt is felmérték, hogy a lakosság hány százaléka hallott arról, hogy a Jobbik lebontaná a kerítést, és ebből kiderült, hogy a megkérdezettek 74 százaléka szerzett erről tudomást. Nem is csoda, hiszen még Vona még 2015-ben kritizálta a kerítést Röszkén, azt hatalmas bukásnak nevezte és azt mondta, hogy a kerítés "totálisan" alkalmatlan Magyarország megvédésére, ezt pedig a Jobbik a kezdetektől jelezte."

Ma már természetesen, miután látja Vona hogy a kerítés igenis alkalmas Magyarország védelmére és az a kormány sikertörténete, azt hazudja, hogy a kerítés igazából Jobbikos ötlet volt.

Emlékeztetőül íme a 2015-ös videó:

Az Iránytű Intézet arra is kíváncsi volt, hogy milyen témákkal tudnák megszólítani a vidéki választókat. A válaszopciók között az oktatás, egészségügy, bevándorlás, Soros György, kivándorlás, bérek, nyugdíjak, munkahelyteremtés voltak. A fentiek közül a legtöbben a bevándorlás, a bérek és az egészségügy témáját jelölték meg számukra érdekes témaként, így a Figyelő megállapítása szerint