Elfogták a lebénult lányt elhagyó magyar férfit

Vágólapra másolva!
Európai elfogatóparancs alapján fogtak el egy magyar férfit, aki miután balesetet okozott Észak-Írországban 2015-ben elszökött. A 28 éves férfi barátnője, az akkor mindössze 16 éves Anastassiya Phillips súlyosan megsérült a balesetben, soha nem fog tudni járni. A férfi ráadásul azóta már meg is házasodott - tudta meg a Bors.
Vágólapra másolva!

A férfinak tavaly januárban kellett volna bíróság elé állnia, de megszökött Dániából. Máltára menekült az anyjához, aztán Olaszországba. Végül most februárban Koppenhágában kapták el, ahol egy ír kocsmában dolgozott.

– nyilatkozta a Belfast Telegraphnak a maradandó sérülést szenvedett Anastassiya apja, aki elmondta: a férfi telefonhívás és SMS nélkül hagyta ott a kórházban fekvő barátnőjét.

A most 19 éves lánynak minden hátcsontja eltört a balesetben. Tüdeje összeesett, hónapokig élet-halál között lebegett a kórházban. Bár járni már sosem lesz képes, fizikailag a körülményekhez képest rendbe jött.

Lelkileg viszont nem tudta magát túltenni azon, hogy barátja elhagyta. Arra pedig végképp nem számított, hogy a férfi a szökése alatt összeházasodik egy másik nővel Olaszországban.

- mondta az apa, aki nem akar mást, csak hogy lánya a lelki-fizikai sérülései ellenére tovább tudjon lépni az életben.