Bakondi: Kétségtelen, hogy a bevándorlás növeli a terrorveszélyt

Horgos, menekültek, 2015.09.16.
Horgos, 2015. szeptember 16. Migránsok tüntetnek a Horgos-Röszke határátkelőhelynél, a magyar-szerb határ szerbiai oldalán 2015. szeptember 16-án. Könnygázt és vízágyút is bevetettek a magyar rendőrök a magyar-szerb határnál az őket dobáló illegális bevándorlókkal szemben. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Bakondi György szerint "kétségtelen tény", hogy a bevándorlás - legyen az akár kvóták szerint, akár illegálisan a határokon keresztül - növeli a terrorveszélyt.
Vágólapra másolva!
Migránsok tüntetnek a Horgos-Röszke határátkelőhelynél, a magyar-szerb határ szerbiai oldalán 2015. szeptember 16-án. Könnygázt és vízágyút is bevetettek a magyar rendőrök a magyar-szerb határnál az őket dobáló illegális bevándorlókkal szemben. Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Bakondi György az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában kiemelte:

több mint 30 súlyos terrorcselekmény történt a 2015-ös bevándorlási krízis óta.

Ezek során

több mint 330-an meghaltak.

A főtanácsadó kitért arra is, hogy az ilyen típusú terrorcselekmények elkövetői muszlimok, illetve második vagy harmadik generációs bevándorlók voltak.

Ennek kapcsán Bakondi György megjegyezte,

Márpedig sokan vannak köztük, akik korábban a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet mellett is harcoltak - emelte ki a főtanácsadó.