Rákosnak adta ki magát egy csaló, hogy beteg gyerekektől lopjon

Segítség kérés, csaló, 9 éves, súlyos beteg kisfiú
Vágólapra másolva!
Egy budapesti csaló több család bizalmába is beférkőzött, majd kihasználta, átverte őket. Azt mondta, hogy rákos, és hogy a hároméves kislánya is ebbe a betegségbe halt bele. Azt ígérte, hogy segít a hasonló sorsú kisfiúnak. Gyűjtést szervezett, de végül meglépett az adományokkal. Többen fel is jelentették a nőt, az egyik anya pedig elmesélte az Origónak szívszorító történetüket. Volt, hogy a csaló az utolsó tízezer forintjukat szedte el tőlük, pedig percekkel korábban még végignézte, ahogy a beteg kisfiút az anyja lélegezteti.
Vágólapra másolva!

A most 9 éves fiú kiskorában kapott agyvérzést, meg kellett műteni. Csakhogy műtét közben elkapott egy fertőzést, és kómába esett. Epilepsziás lett, később gégemetszést is végrehajtottak rajta az orvosok. Azóta csak a vékonybelébe vezetett szondán keresztül lehet etetni. A kisfiút többször is megműtötték, kevés sikerrel. Tavaly rohamosan romlani kezdett az állapota, és többször újra kómába esett. Mivel könnyen leállhat a légzése, még az ágyában sem lehet hosszabb időre megfordítani. Gyakorlatilag bármelyik pillanatban megfulladhat. A nap 24 órájában egy oxigéngépre van kötve. Fekélyei is vannak, speciális kötszerekkel kezelik. Az élet minden apró mozzanata valóságos kínszenvedés és életveszély a kisfiúnak.

Az epilepsziára például négyfajta gyógyszert szed, naponta háromszor.

„Beadom a gyógyszert a szondába, de ezt nagyon össze kell törni, hiszen neki nem gyomorszondája van, hanem vékonybélszondája."

Emellett pedig fájdalomcsillapítókat és görcsoldókat kap, napi négy-öt rohama is van a kisfiúnak. Beszélni nem tud, így anyja csak onnan tudja, hogy fia nincs jól, ha sír. Márpedig sokszor és sokat sír. Ilyenkor felmegy a pulzusa is.

Forrás: Origo

A család egy gyerekeket segítő oldalon ismerkedett meg egy nővel, aki minden áron segíteni akart nekik. Legalábbis akkor még így tűnt.

Valamiért magát is gyógyíthatatlan betegnek, rákosnak adta ki, és azzal a történettel állt elő, hogy a kislánya 3 évesen rákban halt meg. Később kiderült, hogy a zárójelentés, amit mutatott a beteg kisfiú anyjának, nem a gyerekéé volt, hanem az idős anyjáé.

Szondával az orrában és sztómazsákkal a hasán mászkált, hogy így is hihetőbbé tegye a betegséget. Később kiderült, egyikre sem volt szüksége, csak azért hordta ezeket, hogy az embereket becsapja.

Kitalálta, hogy gyűjtést szervez a beteg kisfiúnak. Ezt meg is tette, és rengeteg kötszert és pénzt adományoztak a kisfiúnak.

Csakhogy a nő a saját számlaszámát és postacímét adta meg. Így a gyűjtésből összejött több százezer forintot, csomagokat, kötszereket és gyógyszereket mind a csaló kapta meg, aki sosem adta azt át a családnak.

Másnap vettem észre, hogy nem a mi számlaszámunk van kint az oldalon, de kimagyarázta. Vérprofi, évek óta ebből él. Most már tudjuk - mondta.

Forrás: Origo

Miközben a pénzt megszerezte, rendszeresen látogatta a családot, és olyan is előfordult, hogy éppen akkor volt náluk, amikor a kisfiúnak rohama volt.


Akkor is segítséget ígért: azt mondta az anyának, hogy van Debrecenben egy ismerőse, akitől olcsón tud szerezni görcsoldókat, és szinte csak az útiköltségre kell pénz. A lakásban 10 ezer forint volt, ezt el is vitte a csaló, de gyógyszereket sosem vett a pénzen.

Mindezek után az anyát azzal fenyegette meg, hogy ha feljelenti, akkor lejárató kampányt indít ellene, hogy ne kapjanak többet segítséget.

Ezt meg is tette: olyan ismert emberrel vette fel a kapcsolatot, akinek több ezres rajongótábora van, és azt állította, hogy a kisfiam pénzéből élünk. Hiába mondtam, hogy ez nem igaz - magyarázta az asszony.

De nemcsak a csaló, hanem annak férje is megfenyegetett más családokat. Többet is, olyanokat, akiket a csaló szintén meglopott.

Farkas Andrea, a beteg kisfiú anyja a fenyegetések ellenére feljelentette a nőt. A nyomozók pedig már a csaló fantomképével mentek ki hozzájuk, ugyanis akkor már mások is feljelentették a nőt.

A család azonban más gonddal is küszködik.

Albérletben lakunk, amit tavaly húsvétkor vettünk ki. Ekkor letettük a kauciót, csak elfelejtette mondani a főbérlő, hogy rosszak az ablakok, ezért a legmagasabb fokozaton kell fűteni, ezért nagyon magas a gázszámlánk. Emellett minden hónapban dugulás van a fürdőszobában. Feljön a szennyvíz a lakásban és az udvaron is egyaránt - mondta az anya.

Az anya szólt ugyan a főbérlőnek, de ő nem akar semmit sem megcsináltatni a házon, ezért felmondták a szerződést. Egy hónapjuk van, hogy kiköltözzenek, de a kauciót nem kapják vissza.

- mondta az Origónak az anya.

Ha támogatni szeretné Balázs kezelését, írjon a bunugy@origo.hu e-mail címre, és elküldjük a kisfiú édesanyjának a számlaszámát.