Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Felvételi 2018

380 ezres fizetést még nem pofátlanság kérni. Mivel foglalkozik valójában egy mérnökinformatikus szakon végzett pályakezdő? Mennyi a kezdőbére? És mi a különbség két eltérő intézmény azonos képzése között?

Időjárás

Szerdán borultságig növekszik a felhőzet, és eleinte csak DNy-on, délutántól egyre többfelé várható csapadék: ÉNy-on hó, havas eső, máshol eső - Köpönyeg.hu. Az ÉK-i szél megerősödhet.

ÉNy-on 0-4, máshol 5-11 fok valószínű.

Csütörtökön borult idő lesz, főleg nyugaton további csapadékkal, mely egyre inkább hó lesz. A Dunától keletre inkább csak szórványos záporok fordulnak elő. 2 és 10 fok ígérkezik (továbbra is nyugaton lesz a hidegebb).

Pénteken továbbra is gyakran lesz erősen felhős az ég. Kisebb havazás inkább már csak ÉK-en fordul elő. +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton jelentősen csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. Kicsi az esély a csapadékra. Reggel gyengén fagyhat, délután 2-7 fok ígérkezik.

Boldog névnapot!

Február 7. az év 38. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 327 nap van hátra.

Ma a Rómeókat köszöntjük.

A Rómeó a latin Romaeus név olasz formája, a jelentése római vagy a Római Birodalomból származó. A késő középkorban így hívták a Rómába vagy a Szentföldre zarándoklókat is.

Heti mozipremier

  • A szabadság ötven árnyalata
  • Teheráni tabuk
  • Szólíts a neveden