Elítélték a bombákat felhalmozó tatabányai férfit

Vágólapra másolva!
Négy év fegyházra ítéltek egy férfit, aki lövedékeket és haditechnikai eszközöket tárolt testvére garázsában. Ezek összesen mintegy 80 kilogramm működőképes robbanóanyagot tartalmaztak. Az ítélet jogerős.
Vágólapra másolva!

A rendőrség a tatabányai színház mögötti Liget soron, egy garázsban, 2016 februárjában tűzszerészek jelenlétében, három napig leltározta az ott talált dolgokat, amelyek között volt lőpor, préselt TNT, sérült gyújtószerkezetű aknavető- és tüzérségi gránátok, valamint lőszerek.

A szakértők szerint a garázsban lefoglalt, összesen 80 kilogramm működőképes robbanóanyagot tartalmazó tárgyak egyidejű felrobbanásának a környezet 500-1000 méteres körzetében lett volna romboló hatása.

Az ingatlan előtti út túloldalán házak vannak.

A férfi elfogása után budapesti albérletében is házkutatást tartottak, itt szintén robbanóanyagot és fegyvereket találtak.

Az elkövetőt korábban ugyanilyen bűncselekmények miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, azonban a férfi ezután is hosszabb időn át szerzett be robbanóanyagokat és haditechnikai eszközöket.

A 30 éves férfi testvérét, akinek tatai házában a nyomozók kézigránátot és mintegy negyven töltényt találtak, a másodfokon eljáró törvényszék jogerősen másfél évre ítélte, de neki nem kell börtönbe mennie, mert az ítéletének végrehajtását felfüggesztették.